Επιστημονικοί φορείς: Διάλογος τέλος έως ότου το υπουργείο δώσει συγκεκριμένα στοιχεία- Πρόσκληση για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

                         Αθήνα, 2/2/2016

Επιστημονικοί φορείς: διάλογος τέλος 
μέχρι το υπουργείο να μας δώσει στοιχεία

Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοινώνονται τα εξής:

Προσήλθαμε στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε. Το Υπουργείο Εργασίας, εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς.

Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο.

Αναμένουμε τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε. Αφού τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας.

Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση.

Ζητούμε την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply