Κατάληψη διαρκείας & κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ζητούν οι Δικηγόροι Κέρκυρας!

Δελτίου Τύπου

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε.
Αγαπητοί συνάδελφοι

Κατά το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε από τις ανακοινώσεις διαφόρων Δικηγορικών Συλλόγων που μας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τις αποφάσεις τους σχετικά με την εναρμόνισή τους με την απόφαση της Ολομέλειας για αποχή  αλλά και για άλλες δικές τους πρωτοβουλίες όπως, επί παραδείγματι, συμβολικές καταλήψεις δικαστικών μεγάρων.

Χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός της επικοινωνίας μας, Σας ενημερώνουμε  ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, εκτός της εφαρμογής, φυσικά, της απόφασης της; Ολομέλειας για αποχή, εφαρμογή που θεωρούμε αυτονόητη, προέβη και σε σειρά άλλων δράσεων σε εναρμόνιση με τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί κεντρικά.  Έτσι, με δική μας πρωτοβουλία και προτροπή, κινητοποιήσαμε τους τοπικούς επιστημονικούς και όχι μόνο φορείς, οργανώσαμε ενημερωτική εκδήλωση για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, κάναμε παρεμβάσεις στα τοπικά μ.μ.ε. , και πραγματοποιήσαμε μεγάλη συγκέντρωση -  πορεία των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων. Κατά την τρέχουσα εβδομάδα κρατήσαμε  και τα γραφεία των μελών μας εντελώς κλειστά εναρμονίζοντας την στάση μας με την αντίστοιχη στάση του ιατρικού συλλόγου  Κέρκυρας την δε Τρίτη 2/2/2016 πραγματοποιήσαμε συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Κέρκυρας από την 09.00 έως την 11.00 ώρα.

Κατά την διάρκεια  της τελευταίας αυτής δράσης μας, της κατάληψης του δικαστικού μεγάρου,  αναπτύχθηκαν έντονες πιέσεις εκ μέρους σημαντικού αριθμού μελών του Συλλόγου μας που επιθυμούσαν μακρότερη διάρκεια της κατάληψης (επί διήμερο τουλάχιστον)και απόλυτη απαγόρευση κάθε δικαστικής ενέργειας κατά το διάστημα αυτό, θεωρώντας ότι οι συμβολικές κινητοποιήσεις δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα . Οι προβληματισμοί αυτοί οδήγησαν σε σύγκληση  Γ.Σ. του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών αυτού, κατά την οποία  Γ.Σ. αποφασίστηκε νέα, συμβολική και πάλι, κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Κέρκυρας, την Παρασκευή 5/2/2016, από την 09.00 έως την 12.00 ώρα. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος στην Συντονιστική Επιτροπή να ασχοληθεί κατά την  συνεδρίασή της τής Παρασκευής με το θέμα των καταλήψεων δικαστικών μεγάρων.

Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής της Γενικής μας Συνέλευσης ζητούμε από την Συντονιστική Επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα των καταλήψεων δικαστικών μεγάρων και, εφόσον εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης συνεισφέρει ουσιαστικά στον αγώνα μας και επιφέρει επικοινωνιακά οφέλη, να υπάρξει συντονισμός των Δικηγορικών Συλλόγων σε πανελλήνια κλίμακα καθοριζομένου συνάμα και του εύρους της δράσης αυτής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply