Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ για άμεση λήψη απόφασης σχετικά με την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016 ως τις 30/6/2017

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                28/3/2017

 

Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ για άμεση λήψη απόφασης σχετικά με την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016 ως τις 30/6/2017

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο καθώς και στη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στ. Βρακά, επαναφέρει το αίτημα για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων έτους 2016, έως τις 30 Ιουνίου 2017 και ζητεί να ληφθεί η σχετική απόφαση στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ.

«Η ως άνω παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

 

Προς

Τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΦΚΑ

Κύριο Αθανάσιο Μπακαλέξη

                                                                  28/3/2017

 

Κοινοποίηση :

  • Υφυπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο
  • Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρία Στέλλα Βρακά
  • Πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΦΚΑ, κύριο Κωνσταντίνο Μακέδο

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Με το παρόν επανερχόμαστε στο αίτημα μας για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 για τους δικηγόρους χωρίς δυσμενείς γι’ αυτούς έννομες συνέπειες.

Η ως άνω παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016.

Η ανησυχία μας καθίσταται εντονότερη δεδομένου ότι  α) μέχρι και σήμερα, κατά τρόπο ανεξήγητο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί στον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης της μεθαυριανής  Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, και β) ότι ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής αρχικά έλαβε μονομερώς και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τα λοιπά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, απόφαση να μη συγκαλέσει την προγραμματισμένη Συνεδρίαση του οργάνου  για την Τετάρτη 29/3/2017, ώστε να ληφθεί απόφαση  επί του θέματος, πράγμα το οποίο έπραξε μόνο μετά από έντονη έγγραφη όχληση του εκπροσώπου μας στη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Για τους λόγους αυτούς, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται λήψη απόφασης στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 έως την 30.6.2017.

                                                                     Με τιμή

                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                       ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply