Επιστολή Β.Κορκίδη για το νέο Ασφαλιστικό- 3 εως 9 ευρώ η επιβάρυνση των εισφορών

Συνεχίζεται η συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Επιστολή με την οποία θα εξηγεί γιατί δέχεται η ΕΣΕΕ αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα στείλει αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στις ενώσεις μέλη της.

Στη σχετική επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά εξαιτίας του ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι και πως «το ασφαλιστικό είναι ένα ενιαίο εθνικό θέμα, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα για τις ασφαλιστικές εισφορές». Επισημαίνει δε ότι «η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δεχθήκαμε οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι πληροφοριακά είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα».

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει στην ίδια επιστολή: «όσο με αφορά, έδωσα απαντήσεις και όχι δεν μετανιώνω αλλά επιμένω στη στάση, στη θέση μου, τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου» και ζητάει από τους εμπόρους μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 να καταθέσουν προτάσεις για να συμπεριληφθούν στην αναλυτική πρόταση που θα καταθέσει η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση.

Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, όμως, κυριάρχησε και στη σημερινή γενική συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής καθώς για μία φορά ακόμη ο κ. Κορκίδης αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σημείωσαν τη σημασία του διαλόγου για τη χάραξη μίας μακρόχρονης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής και αναφέρθηκαν και στη σημασία της πρόσκαιρης αύξησης των εισφορών για το νέο ασφαλιστικό.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων που δέχθηκαν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με τον κ. Καββαθά να σημειώνει ότι μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χάρης Λευθεριώτης

Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.