Η επιστημονική εκπομπή Νόμος και Πράξη με την Δικηγόρο Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό

Με το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ασχολήθηκε την περασμένη εβδομάδα η επιστημονική εκπομπή του starwebtv "Νόμος και Πράξη" με την Δικηγόρο Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου να βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης παραγωγής και της παρουσίασης. Αξιοσημείωτη  η παρέμβαση του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συλλογικής διαχείρισης και αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος, τους κόμβους υποδοχής μεταναστών (τα λεγόμενα  "hotspots") και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη του στο δίκτυο των εθελοντών στις ακτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος, το θέμα των  συνόρων και της  συνθήκης Σένγκεν, ο Κανονισμός Δουβλίνο II, η Σύμβαση της Γενεύης και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης, καθώς και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης αποτέλεσαν τους κεντρικούς θεματικούς άξονες της εκπομπής "Νόμος και Πράξη".

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply