ΑΠΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ

 

Γράφει η Ειρήνη Καρασάββα, Δικηγόρος Ηρακλείου, Απόφοιτη Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έχοντας διανύσει αισίως πλέον του μηνός, όντας σε καθεστώς αποχής ( 35 και σήμερα – οποιαδήποτε ομοιότητα με στρατιώτη είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα), βρίσκεις πολύ χρόνο, ώστε να επικεντρωθείς σε ζητήματα που προηγουμένως δεν ήσουν σε θέση να διεκπεραιώσεις. Εν αρχή ην η αναβολή! Ανοίγεις ημερολόγιο, σημειώνεις και  περιχαρής ( εν αρχή το τόνισα), οδεύεις προς τα κατά τόπους Πρωτοδικεία, Εφετεία, Ειρηνοδικεία, προκειμένου να λάβεις τη νέα δικάσιμο.

Περιττό να αναφέρω σε αυτό το σημείο, πως έχεις ενημερώσει προ της δικασίμου τον πελάτη – αυτό το υπέροχο ον, για τον λόγο της αναβολής.

Έρχονται λοιπόν τα παρατράγουδα, καθώς ακολουθεί άκρως απολαυστικός και εν συνεχεία εκνευριστικός διάλογος.

"Γειά σας, κ.κ. Τάδε, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η τάδε υπόθεση σας θα αναβληθεί λόγω της αποχής του κλάδου μας."

Συνήθης απάντηση - εκτός και αν είναι από αυτές/ους που αναγνωρίζουν τι σημαίνει να μάχεσαι για τα δικαιώματα σου, που συνεχώς καταστρατηγούνται και τότε θα ήθελα να σε συγχαρώ αγαπητή/έ συνάδελφε για το πελατολόγιο σου

‘’ Kαι επειδή εσείς έχετε αποχή, θα χάσω ΕΓΩΩ το δικαστήριο μου;;Λες και έχετε ανάγκη από λεφτά. Δηλαδή να σας λυπηθούμε κιόλας;;’’

Κρατάς την ψυχραιμία σου και με ευλόγως αξιοθαύμαστο ύφος αναφέρεις με λίγα λόγια τις αιτίες, που μας έχουν οδηγήσει στην αξιοποίηση αυτού του δικαιώματος μας και πως η υπόθεση για αυτούς τους λόγους θα αναβληθεί. Έρχεται η δεύτερη απάντηση "Δεν θα κάτσω ΕΓΩ να περιμένω άλλο ένα χρόνο ( μωρέ και 2 μη σου πω αλλά που να το ξεστομίσεις) για να γίνει η υπόθεση, θα πάω σε άλλο δικηγόρο, γιατί μου φαίνεται πως βαριέσαι."

Και εκεί που είσαι έτοιμος να πεις πως και στον Πάπα τον ίδιο να πας, δεδομένης της κατάστασης το πολύ πολύ να λάβεις συγχωροχάρτι, μένεις στο γλυκύτατο κατ΄ εμέ "Kυρία/ε τάδε, όλοι οι συνάδελφοι πανελληνίως απέχουν, δεν είναι στην ευχέρεια του καθενός, συνεπώς ενημερώστε με για το αν θέλετε να παρασταθώ και να σας ενημερώσω για τη νέα δικάσιμο,  διότι –και  εδώ γελάς σιωπηρά – κοστίζει τόσο..

Απάντηση "Δε φτάνει που απεργείς θα σε πληρώσω κιόλας για να πας 5 λεπτά να κάνεις τη δουλειά σου;;!!’’ Πας να ανταπαντήσεις, πως και αυτό δουλειά σου είναι και αξίζει να πληρωθείς έστω και το ελάχιστο, αλλά σκέφτεσαι πόσο είχες δουλέψει για αυτήν την υπόθεση, σκέφτεσαι το μετά, σκέφτεσαι την ηλικία σου – θερίζουν τα εμφράγματα από τα 20 και σου λέει- σκέφτεσαι και στίχους για το νέο τραγούδι του Παντελίδη ως νέα καριέρα, και κλείνεις το τηλέφωνο αυτο ανακηρύσσοντας εαυτόν  Μητέρα Τερέζα, εξηγώντας πως θα ενημερώσεις για την μετ’ αναβολής δικάσιμο.

Στη συνέχεια,  δρομολογείς τις άδειες που πρέπει να λάβεις από τον οικείο Σύλλογο, λόγω παραγραφής, λόγω απελπισίας και ξεκινάς τα τηλέφωνα σε συναδέλφους, τύπου θα είμαι σε αυτό το κτίριο για την τάδε αναβολή που προελέχθη και πάμε καλέ για αυτόν τον καφέ τώρα που έχουμε χρόνο. Πας λοιπόν και μια και δύο και τρεις φορές, όπου έχοντας υπερ αναλύσει τα τεκταινόμενα και έχοντας αναπτύξει, άλλη καλύτερη θεωρία περί μαρξισμού, λες πρέπει να επιστρέψω γραφείο να τακτοποιήσω εκκρεμότητες, να κάνω και ένα - δύο ραντεβού. Ολοκληρώνονται και αυτά και έπειτα συνειδητοποιείς πως πρέπει να τακτοποιήσεις το γραφείο σου. Γνωρίζεις, πως δεν είναι το αρχείο σου και για βραβείο ευθυγραμμισμένης τελειότητας, εκτός και αν αποτελείς εξαίρεση, οπότε θα ήθελα να μου δείξεις τον τρόπο ή και να συμμαζέψεις το δικό μου – ευχαριστώ. Περήφανος εντέλει για την μετέπειτα κατάσταση του εργασιακού σου χώρου, τοποθετείς μία στοίβα από έγγραφα στα αριστερά ( επίσης οποιαδήποτε ομοιότητα είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα ) τα οποία και μετονομάζεις Μ.Α. = Μετά αποχής, τουτέστιν υποθέσεις που με το πέρας της αποχής πρέπει να διενεργηθούν. Αt least but not last, εκεί που αφήνεις στην άκρη τα σενάρια να διαβάσεις για δικαστικό ή και για ένα ακόμα πτυχίο, λες να υπολογίσεις και να συμπληρώσεις τα βιβλιάρια των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο σημείο όμως αυτό σταματώ,  διότι νομίζω πως ο κορέκτορας θα ζωντανέψει και θα μου ζητήσει να τις πληρώσω σε αυτόν. Συνεχίζουμε δυναμικά!

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

2 comments