Η ώρα 8:30 π.μ., η δικηγορία;

 

Ώρα 8:45 π.μ. Η οθόνη στο κινητό αναβοσβήνει – να θυμηθώ να αλλάξω ήχο, με αγχώνει ο συγκεκριμένος-. Στην άλλη γραμμή ο κ. Τάδε ο οποίος χωρίς ίχνος ευγενείας αναρωτήθηκε αν κάνω σπίτια. Έλα Παναγία μου αναρωτιέμαι, να δεις που έχω και πτυχίο πολιτικού μηχανικού και να δεις που το ξέχασα ώρα που είναι. Με μισές λέξεις και αποκρυπτογράφηση, το ζήτημα ήταν μάλλον κληρονομικό. Το ραντεβού ορίστηκε, η ώρα 9:00 π.μ. αισίως. Ο ήχος από το τηλέφωνο με διέκοψε από την πρώτη γουλιά καφέ. ( Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μανώλη, ο οποίος σταθερά 8:30 π.μ. ευθύνεται για το χάρτινο, κόκκινο ποτηράκι καφέ πάνω στο γραφείο το οποίο με έναν απλό και μαγικό τρόπο αλλάζει χρώμα στον χώρο. – Φτάνει με την ποίηση.) Δεύτερο συνεχόμενο τηλέφωνημα από τον wannabe πελάτη. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε πληθυντικό ευγενείας και αισθάνθηκα η γιαγιά μου. Πηγαίνω στον καθρέφτη, κοιτάω – ησύχασα, έχω ακόμα 5 χρόνια αναλογίζομαι.

  • Κυρία Τάδε, τα χαρτιά καταστράφηκαν.
  • Τι εννοείται; Πριν μισή ώρα τα είχατε και καταστράφηκαν;
  • Ναι. Ήρθε το εγγόνι μου και τα έκανε ζωγραφιές.

Σε αυτό το σημείο εύλογα αναρωτήθηκα αν πρέπει να ασχοληθώ;;;;;;; Εντέλει ασχολήθηκα..

Συνεχίζω ακάθεκτη να πίνω καφέ, προγραμματίζω τη μέρα και ξαφνικά σκέφτομαι, ότι έχω να καταβάλλω τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου, εκείνες του 2016 και άλλα πολλά που τα απέφευγα. Ταυτόχρονα μου τηλεφωνεί έτερος κ. Τάδε μέσα στο άγχος γιατί ‘’Ήρθαν και μου έκαναν κατάσχεση, τι κάνουμε;;!!!! ’’ Ποιος ήρθε; Που; Διαβάστε μου προσεκτικά το έγγραφο ή όχι ελάτε εδώ αμέσως’’. Παράλληλα, θυμάμαι πως ο κ. Τάδε Νο 3 θα έρθει σήμερα με την πρώην κα Τάδε Νο 3 για υπογραφή συμφωνητικού. Μισό λεπτό!Τρίτη γουλιά καφέ. Ωραία είναι ακόμα χλιαρός. Ώρα 10: 00 π.μ. Μήνυμα από τον οικείο σύλλογο : Καλούνται οι κ.κ. συνάδελφοι σε ενημέρωση στην αίθουσα του Συλλόγου για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν από τα εκκαθαριστικά.

Ωχ δεν μπορώ να πάω, έχω το πρόβλημα με το σπίτι του κ. Τάδε και τα ζωγραφισμένα χαρτιά. Αλλά έχω και πρόβλημα με το εκκαθαριστικό ( ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΕΔΟΘΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ).Η ενημέρωση αυτόματα ακυρθώθηκε.

Τέταρτη γουλιά καφέ και οδεύουμε προς τις δικαστικές υπηρεσίες. Αμάν!Λήγει αύριο το 20 μέρο του Πολυμελούς και έχουμε και προτάσεις – νέο σύστημα – νέος κώδικας- όπωςθεςπεςτο-. Το απόγευμα θα τακτοποιηθούν. Ο κ. Τάδε και η κα Τάδε Νο 3 ελπίζω να μην με καθυστερήσουν. Τηλέφωνημα από το γραφείο, στο ένα χέρι το τηλέφωνο στο άλλο ο καφές, τα έγγραφα προστατευμένα στην τσάντα στον φάκελο. My precious!- Η αναφορά στον καφέ φυσικά.. Στην άλλη γραμμή ακούγεται : Γύρνα πίσω έχουμε την προσθήκη, την ξεχάσαμε... Μέσα μου ωρύομαι και χτυπιέμαι στο πάτωμα, όπως έκανα μικρή όταν ήθελα παγωτό ( Ναι, πάντα έτρωγα).

Επιστροφή στη βάση, και δυστυχώς ο καφές αρχίζει να παγώνει επικύνδυνα, το συνειδητοποιώ όσο εκτυπώνεται η προσθήκη.

Με το έγγραφο ανά χείρας κατευθύνομαι για δεύτερη φορά στο δικαστικό μέγαρο. Με χαμόγελο κατακτητή εισβάλλω στο αρμόδιο τμήμα για την προσθήκη 11:52 π.μ. Θυμάμαι έχουν δημοσιευθεί και 2 αποφάσεις, τις παίρνω – φωτοτυπία – μεγαρόσημο – και να σου το επίσημο αντίγραφο – θεωρημένο και ούτω καθεξής.

Ώρα 12:15 μ.μ., προσθήκη κατατεθειμένη και αποφάσεις επίσημο αντίγραφο στο χέρι. Ουάου νιώθω ήδη ότι είναι απόγευμα. Έτερο τηλεφώνημα από γραφείο. Που είσαι; Πρωτοδικείο.Να μείνω;( αστειάκι). Πήγαινε Εφετείο, η Χ δικογραφία και η Ψ απόφαση επείγουν. Ώρα 13:00. Done. Σα να μεσημέριασε. Τηλεφώνημα. Καλησπέρα, η κυρία Τάδε. Ναι η ίδια. Από Πρωτοδικείο τηλεφωνώ από το Φ τμήμα. -- ιδρώνω και αυτόματα ψάχνω τη τσάντα μήπως πήρα καταλάθος τίποτα πρωτότυπο μαζί μου--. ..έχετε προσκομίσει στις τότε του μηνός το Ω αναβαλόσημο και ξέρετε δεν εμφανίζεται να έχει πληρωθεί. Παρακαλούμε, προσκομίστε την επιτυχία της συναλλαγής πληρωμής. ΤΟΥΤ ΤΟΥΤ ΤΟΥΤ.. Ψυχραιμία. Τηλεφώνημα: ναι καλησπέρα, έγινε αυτό και αυτό και αυτό. Οκ το πρόβλημα λύθηκε, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, σε μισή ώρα στο e mail μου. 14:15 μ.μ. αντίγραφο στη γραμματεία. Επιστροφή στο γραφείο – ο καφές εκεί σταθερά μισοτελειωμένος. Η απορία είναι να τον ζεστάνω ή να πάρω άλλον;Θα τον ζεστάνω. The night is still young. Προτάσεις έτοιμες, η ώρα 18:00 μ.μ., γραφείο στην εντέλεια για το ραντεβού με τους κ.κ. Τάδε Νο 3. Ώρα 20:00 μ.μ το ραντεβού έκλεισε, ο καφές όμως, αυτός ο ίδιος από το πρωί έμεινε σταθερά στην μέση.

Στο τέλος της ημέρας διαπιστώνεις πως βοηθάς στα όρια του εφικτού έναν χ αριθμό προσώπων. Στο τέλος όμως της ίδιας μέρας ο καφές και ο δικός σου και ο δικός μου είχε μείνει μισοτελειωμένος. Ώρα 21:30 μ.μ.

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.