Με επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική δράση της Ένωσης Ασκούμενων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στην Ειδομένη

Το Σάββατο 19-3-2016 η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης μετέβη στην Ειδομένη και όπου συνέδραμε την κατάσταση εκεί με τρόφιμα και υπηρεσίες , πρωτοβουλία που προετοιμαζόταν αρκετές ημέρες . Το πρωί  μετέβησαν από την Θεσσαλονίκη 16 άτομα προς την Ειδομένη και εκεί συνάντησαν επιπλέον τέσσερα μέλη που βρίσκονταν εκεί . Παρέμειναν έως ότου οι συνθήκες  το επέτρεπαν,  έχοντας αναλάβει την διαδικασία σίτισης σχεδόν αποκλειστικά.

Αργότερα η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης δημοσίευσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου :

" Η ΕΑΝΔιΘ το Σάββατο 19-3-2016 παρέδωσε τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συλλεγεί ενώ οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία παρέμειναν σχεδόν όλη την ημέρα (έως ότου δεν το επέτρεπε ο φωτισμός) συμμετέχοντας εθελοντικά σε κάθε δράση υποστήριξης των χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται εγκλωβισμένες στην Ειδομένη. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην δράση αυτή, συμβάλλοντας κατά το δυνατό στην ανθρωπιστική υποστήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δεδομένης της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί εκεί, των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή, δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε την δράση. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση."

Ο Μιχάλης Μήττας, Πρόεδρος της ΕΑΝΔιΘ  μας δήλωσε τα εξής : " Η κατάσταση στη Ειδομένη είναι χαώδης και απογοητευτική. Οι εγκαταστάσεις (αυτές που υπάρχουν τουλάχιστον) είναι στοιχειώδης. Ωστόσο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό όταν βλέπεις  ο κόσμος, και ειδικά οι νέοι συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ανακούφισης των προσφύγων. Θα επαναλάβουμε σίγουρα αυτή την πρωτοβουλία."

Leave a reply