Μια βδομάδα χωρίς τράπεζες, με σκέψεις για Ναι ή όχι. Γράφει ο Χρήστος Λιτζερίνος

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ……. ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ παίδες.

Έχουμε μπροστά μια βδομάδα χωρίς τράπεζες, συνεπώς χωρίς την ταλαιπωρία της ουράς στα ΑΤΜ που είναι πολύ κουραστικό πράγμα και δεν σε αφήνει να σκεφτείς λίγο. Ευκαιρία λοιπόν να φρεσκάρουμε λίγο την κοντή μας μνήμη.

Επί κυβερνήσεως Καραμανλή (του χοντρού ντε) η χώρα δανείζονταν από τις αγορές όπως όλες οι καταχρεωμένες χώρες του κόσμου. Κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν υπήρχε. Παρέδωσε το δαχτυλίδι της εξουσίας στον ΓΑΠα και πάλι τα σπρεντς και τα επιτόκια ήταν φυσιολογικά ώσπου ο ΓΑΠας βγαίνει και λέει ότι σας είπαμε ψέματα, είμαστε καταχρεωμένοι κορόιδα. Οι αγορές που είναι ευαίσθητες σε ακόμη μικρότερες μαλακίες από αυτή έδρασαν αναλόγως. Έτσι αποκτήσαμε «οικονομικό πρόβλημα»

Ακόμη όμως κι έτσι κανένας σοβαρός άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορούσε να πειστεί ότι η Ελλάδα είναι χώρα για πτώχευση, αλλά απλά μια χώρα που έχει μεγάλο πρόβλημα οργάνωσης της διοίκησής της, των φορολογικών της υπηρεσιών, της γραφειοκρατίας της που της απομυζούσαν τον εθνικό της πλούτο. Αυτό δεν αρκεί όμως για να βαφτίσεις μια χώρα υπερχρεωμένη. Αν η χώρα αυτή όμως ζητούσε βοήθεια από το ΔΝΤ τότε υπήρχε οικονομικό πρόβλημα. Επειδή όσο νάναι θα φαινόταν άκομψο να ζητήσει ο ΓΑΠας βοήθεια από το ΔΝΤ, τότε η κομμουνίστρια ηγέτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ (σπουδαγμένη από την κούνια της στη μεγάλη των κομμουνιστών σχολή της ΕΣΣΔ) έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων της Ε.Ε την ιδέα να ζητήσουμε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ γιατί εμείς δεν έχουμε μηχανισμό (δήθεν) και δεν ξέρουμε πώς να βοηθήσουμε μια χώρα της Ευρωζώνης που έχει πρόβλημα. (αυτό τσεκαρισμένο από όλες τις μεριές ότι έτσι έγινε) Οι δυτικοί ηγέτες αντέδρασαν σε μια τέτοια προοπτική, αλλά επειδή αυτοί είχαν σπουδάσει σε κάτι Λόντον Σκουλ οφ εκονομικς και Οξφόρδες που να φτουρήσουν μπροστά στην Κα Γκε Μπε της φράου Αγκελας τα γατάκια. Συμφώνησαν λοιπόν και έτσι δια του αρραβώνος και ουχί δια του γάμου παντρευτήκαμε το ΔΝΤ και τη «διάσωση».
Το ΔΝΤ όμως για τους δικούς του λόγους (αποσταθεροποίηση του ευρώ) ήθελαν και οι Αμερικάνοι δια του ανθρώπου τους του ΓΑΠα. Ο Υπουργός οικονομικών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας Σόϊμπλε από τη δική του πλευρά είδε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη Γερμανία με την αναμπουμπούλα. Οι Αμερικανοί υποτίθεται ελέγχουν την Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρώπη το ΔΝΤ αλλά αυτά είναι παραμυθάκια για να κοιμούνται τα παιδάκια.

Μόλις λοιπόν ο Ευρωπαίος διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν ξεστόμισε το περιβόητο κούρεμα του χρέους, διότι το Ταμείο καταστατικά δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα μη βιώσιμο χρέος (τα χρέη όλων των κρατών του κόσμου δεν είναι βιώσιμο αν κριθούν αυστηρά με αριθμούς) θυμήθηκαν οι Αμερικάνοι ότι ο κύριος διευθυντής είναι γαμίκουλας σαβουρογάμης και τον αλυσόδεσαν. Παραλίγο να τον πάνε και στο Γκουαντάναμο. (Κάτι παρόμοιο θυμήθηκαν και για των εδώ παιχνιδιάρη ηγέτη μας πιο πριν) Έτσι έφυγε από τα πόδια τους ο Στρος και έστρωσαν το χαλί στην Χριστίνα. Φρόντισαν όμως προηγουμένως να αλλάξουν το καταστατικό του ΔΝΤ!!

Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που δεν υπολόγισαν οι Αμερικάνοι την Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας της φραου Αγκελας και την εμμονή της στην κυριαρχία επί των λαών που έχει ποτίσει το DNA της από αρχαιοτάτων χρόνων.

Μόνο τους όπλο ο ΓΑΠας που συνεχίζει να λέει παπαριές όπου σταθεί κι όπου βρεθεί για να μην αφήσει τις αγορές σε ησυχία, ώσπου κάνει το μέγα λάθος: Προκηρύσσει δημοψήφισμα. Είπαμε να έχουμε το ευρώ συνέχεια σε υπονόμευση, όχι και να το γκρεμίσουμε !!! Δεν είχε έρθει η ώρα. Του ρίχνουν λοιπόν μια κανονική φάπα και γίνονται όσα γίνονται στην Ελλάδα (γνωστά).

Επειδή όμως η τύχη είναι με τους ισχυρούς, κι άλλο όπλο προστέθηκε στη φαρέτρα των Αμερικάνων ανέλπιστα (??) Η αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα που τα Λόνδον σκουλ οφ εκονόμικς ούτε που υπολόγισαν ενώ οι κομμουνιστές του Βερολίνου και οι καπιταλιστές της Ουάσιγκτον σίγουρα είχαν προβλέψει αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς γιατί θα κατηγορούνταν ότι μετατρέπουν την Ελλάδα σε Λατινική Αμερική και δεν είναι καιρός για τέτοια.

Βλέποντας λοιπόν οι Αμερικάνοι ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας δεν βάζει νερό στο κρασί της, ούτε υποχωρεί από την Ευρωπαϊκή της ηγεμονία και επειδή δεν μπορούν πλέον να της ρίξουν μερικές μπόμπες στο Βερολίνο να το κάνουν θερινό, στέλνουν το μεγάλο της όπλο: Το Βρετανό πρωθυπουργό που με τον αέρα του μεγάλου νικητή των εκλογών μπαίνει στο κτήριο της Ε.Ε της συνόδου κορυφής και λέει ευθαρσώς εμείς θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής μας στην Ε.Ε και θα κάνουμε και δημοψήφισμα εξόδου από την Ε.Ε χωρίς να πει κουβέντα για το θέμα της Συνόδου που ήταν η Ελλάδα.

Εκεί πάλι η ελληνική πλευρά κάνει το μεγάλο λάθος: προκηρύσσει δημοψήφισμα. Πάλι το ευρώ κινδυνεύει…. Οπότε μάλλον μια τρύπα στο νερό κάναμε.

Μας βλέπω μέσα στο ευρώ να είμαστε αιωνίως ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας του ευρωπαϊκού νομίσματος και της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εκτός….. αν ήρθε για τους Αμερικάνους η ώρα να το γκρεμίσουν οπότε δύσκολα τα πράγματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ ψηφίσουμε συνέλληνες μέσα στο ευρώ θα μείνουμε πτωχευμένοι, οπότε μη μαλώνετε.

Χριστ. Λιτζερίνος

Y.Γ: και ο Πούτιν και ο Κινέζος μέσα στο ευρώ μας θέλουν για τους δικούς τους λόγους.

*Ο Χρήστος Λιτζερίνος είναι δικηγόρος Χαλκιδικής.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply