5 πράγματα που κάνεις και δεν διαβάζεις Ενοχικό

3 μαθήματα, δεν ξέρω και πόσα άρθρα, ούτε πόσες χιλιάδες σελίδες ύλη. Αντίστοιχα μπορεί να ισχύουν και για άλλα μαθήματα.

1. Καθαρίζεις. Για κάποιο περίεργο λόγο, ενώ έχεις να καθαρίσεις το σπίτι σου 3 μήνες (χωρίς να μετράω Πάσχα), αποφάσισες ξαφνικά ότιm91-cleaning-room-instead-of-studying δεν πάει άλλο, ήρθε η ώρα να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου ξεκινώντας από εκεί που ξοδεύεις τον περισσότερο χρόνο σου, και  τι καλύτερο, αφού ένα καθαρό σπίτι και φτιάχνει τη διάθεση, και θα σε βοηθήσει να διαβάσεις, αφού θα σε εμπνέει περισσότερο, και ωχ, κοίτα να δεις, πρέπει να το κάνεις τώρα, που είναι η ώρα να διαβάσεις, γιατί αν δεν το κάνεις τώρα ποιος ξέρει πότε θα σου ξανάρθει η όρεξη ( στην επόμενη εξεταστική) και θα πρέπει να ξεκινήσεις να διαβάζεις άμεσα, όποτε τώρα είναι η κατάλληλη ώρα.

 

2. Πίνεις ( μόνος ή με παρέα). Αλκοόλ, καφέ, τσάι, καφέ μετά τον καφέ, τσάι πάλι, μπύρες, καφέ, λίγο κρασάκι αν έχει σπίτι . Γενικά καφέ. Για να είσαι πιο power για να ανταπεξέλθεις. Για το καλό σου δηλαδή.

superdrink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Διαβάζεις άσχετα. Αυτό που δεν μπορούσα να εξηγήσω ποτέ. Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς ότι πρέπει να διαβάσεις, αλλά ότι πρέπει να διαβάσεις πώληση, μίσθωση, δωρεά, εγγύηση. Περιοδικά, κόρν φλέικς, οδηγίες χρήσης, τα Terms and Conditions από την νέα έκδοση του Android!!! Αν σου δώσω ένα βιβλίο με δυσνόητες μικρές ιστορίες  του Μπράμ Στόκερ ( γνωστός για τον Δράκουλα) θα μου το βγάλεις σε ένα βράδι, με μια δωδεκασέλιδη κριτική το πρωί με πλούσια σχόλια σχετικά με το πως η Ιρλανδική Εκκλησία επηρέασε το συγγραφέα στην δόμηση των χαρακτήρων στα έργα. Αξιοθαύμαστο. 

4. Τσακώνεσαι. Γονείς, παρέα, αγορο/κόριτσο, σκυλιά, γατιά, ντελιβεράδες, σερβιτόροι θεοί, δαίμονες , καθηγητές.Πρώτη φορά που το παρατήρησα ήταν στο δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους. Δεν είναι ότι είχα πεθάνει στο διάβασμα, αλλά κάθε ημέρα ( δεν θυμάμαι αν ήταν συγκεκριμένη ώρα) , τσακωνόμασταν όλοι μαζί στην παρέα. Ανά δυάδες, ανά τριάδες, όλοι μαζί εναντίον ενός, κάπως πάντα βρίσκαμε τρόπο να μας κάνουν παρατήρηση από τις φωνές. Τότε το αποδώσαμε στο φεγγάρι ( επιστήμονες άνθρωποι). Τότε που επειδή έκρυψες 2 βαλέδες από το τίτσου είναι πολύ πιο σοβαρό, ενώ συμφωνήσατε να παίξετε "για να χαλαρώσετε". " Δεν με καταλαβαίνετε καθόλου", προς τους γονείς, "Γιατί το φρέντο μου είναι μέτριο προς το γλυκό και όχι γλυκό προς το μέτριο;" προς σερβιτόρους, "Γιατί άργησες τόσο", προς ντελιβεράδες κτλ κτλ. Καμιά φορά περνάς κάτω από κτήρια και σκέφτεσαι " αν πέσει αυτό πάνω μου, τι αποζημίωση μπορώ να πάρω, με βάση ποιο άρθρο, τι αντικειμενική ευθύνη έχει ο ένοικος, τι ο ιδιοκτήτης και ποια η παραγραφή του δικαιώματος μου". Μέχρι που δεν βγάζεις άκρη βγαίνουν οι ένοικοι, σε κοιτούν με απορία, και τους βρίζεις και αυτούς " Άι σιχτίρ εσείς και το σπίτι σας, δεν θέλω τα λεφτά σας" και χάνεσαι στη νύχτα.

annieshirley-ahhhhhhyay

 

 

 

 

 

 

5. Κλαις/τρως. Εντάξει μπορεί να μην διαβάζεις. Αλλά σε τρώει. Δεν είσαι μια μαύρη αναίσθητη ξεχασμένη ψυχή, που σε ενδιαφέρει να τα πετάξεις όλα και να φέρεις το σκότος και την καταστροφή στο κόσμο. Έχεις φιλότιμο. Ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις, ότι είναι για το 58929322καλό σου μπλα μπλα. Οπότε τι κάνεις; Τρως. Ενώ κλαις. Και μετά τρως πάλι. Και σιγά σιγά, κλαις όχι γιατί δεν διαβάζεις, αλλά γιατί τρως, και έχεις γίνει κάτι που δεν ήσουν (φαγάνα; 😛 ) αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως γιατί θα ξεκινήσεις να διαβάζεις, αλλά πιστεύεις οτι θα παχύνεις, οπότε βάζεις ολόκληρο λαχανόκηπο στην κρέπα σου πιστεύοντας ότι δεν θα έχει συνέπειες ( παρότι την τρως στις 2.00 το βράδι παρέα με 10η εντολή).

 

Bonus : 

Διαβάζεις αυτό το άρθρο. (ουά ουά ουά). Έπρεπε. Συγνώμη. 

Διαβάζεις Γενικό Ενοχικό. Δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος του Ενοχικού είσαι, στη μίσθωση, στην αδικοπραξία, στην δωρεά, οι γενικές διατάξεις θα σε στοιχειώνουν για πάντα. Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω γιατί, αλλά σε κάθε πρακτικό Ενοχικού έχει τουλάχιστον μια διάταξη του Γενικού Ενοχικού. Χωρίς να σχολιάσω ότι δεν ήξερα πότε διάβαζα Γενικό Ενοχικό ή Ειδικό Ενοχικό ή Εμπράγματο.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

4 comments

  1. Sofia Reply

    Πόσο δίκιο έχετε! Πέσατε μέσα για την πλειοψηφία των μαθημάτων της σχολής μας! Καλό κουράγιο!

    • Spyros W. Reply

      Ευχαριστουυυυυυυμε Σοφια, θα βγαλουμε και για ποινικη, καλη εξεταστικη 🙂

Leave a reply