Τελικά τι κάνει χαρούμενο ένα δικηγόρο; (Έρευνα)

Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν μετρήσει την ικανοποίηση ενός δικηγόρου για την καριέρα του , λέει ο Lawrence Krieger, κλινικός καθηγητής του δικαίου στο Florida State University College of Law, ο οποίος είναι συν-συγγραφέας της μελέτης για την  ευτυχία με την Kennon Sheldon, καθηγητρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι - Κολούμπια. Αλλά η επαγγελματική ικανοποίηση και η ευτυχία δεν είναι ένα και το αυτό, οι συγγραφείς τονίζουν.

"Οι άνθρωποι μπορεί να ικανοποιούνται με την εργασία τους και εξακολουθούν να είναι καταθλιπτικοί," εξηγεί ο Krieger. "Απευθυνόμαστε σε αυτό μέσα στη μελέτη. Άλλες μελέτες ρωτούν «Πόσο ικανοποιημένοι είστε με την καριέρα σας;» Αλλά αυτές οι μελέτες δεν χρησιμοποιούν καθοριστικά  μέτρα για τη συσχέτιση της ικανοποίησης από τη δουλειά των δικηγόρων με την ευημερία τους."

"Είναι ευχαριστημένοι; Κατάθλιψη; Ποια είναι η συναισθηματική τους κατάσταση; "

Προβλήματα όπως  αλκοολισμός, άγχος, κατάθλιψη, κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, και η αγένεια είναι αρκετά καλές εκφάνσεις της δυστυχίας μεταξύ πολλών στο νομικό επάγγελμα. Ακόμη και αν τέτοια συμπτώματα είναι απόντα, οι καθημερινές πιέσεις και απογοητεύσεις στην εργασία μπορεί να είναι μια διαρροή για την αίσθηση του δικηγόρου του ευημερία ή την ευτυχία. Krieger και Sheldon θεωρούν τις δύο αυτές έννοιες είναι εναλλάξιμα.

6.200 ήταν το δείγμα της έρευνας, και για το τελικό αποτέλεσμα μετρήθηκαν 10 παράγοντες, με αντίστοιχες βαθμολογίες .Οι παράγοντες αυτοί συσχετίζονται με την υποκειμενική ευημερία, με το "1" που είναι το υψηλότερο επίπεδο συσχέτισης με την ευημερία που είναι δυνατόν, και το "0" υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει συσχέτιση καθόλου.

Για να δούμε :

lawyer-well-being

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό το γράφημα δείχνει τις μεταβλητές στις τέσσερις ευρείες κατηγορηματική κατάταξη: δικαστές, Υπηρεσία (δημόσιο συμφέρον), Prestige, και το άλλο (σόλο / μικρές επιχειρήσεις). Σε περίπτωση που δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία, οι δικαστές είναι οι πιο ευτυχισμένοι.

rankings-across-groups

 

Τελικά τι μίγμα παραγόντων κάνει τους δικηγόρους χαρούμενους;

well-being-tiers-for-lawyers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για όλοκληρη την έρευνα πατείστε εδώ.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;