Αποχή των Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας λόγω υποστελέχωσης

Και αύριο Τέταρτη (20/5) και την Παρασκευή (22/5) οι δικαστικοί υπάλληλοι Κέρκυρας θα προχωρήσουν σε αποχή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι ( το πέρας του ωραρίου). Σήμερα Τρίτη προχώρησαν σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου (7-11) και στη συνέχεια σε αποχή (11-3).

Σε αυτή τους την προσπάθεια οι δικαστικοί υπάλληλοι μάχονται την υποστελέχωση, πρόβλημα που συνεχώς γιγαντώνεται. Αυτή η έλλειψη επαρκούς αριθμού δικαστικών υπαλλήλων,  σε συνδυασμό με τον αυξημένο φόρτο εργασίας  που διεκπεραιώνουν  καθημερινά οι υπάλληλοι οδηγούν σε συνεχή αδιέξοδα ως προς τον διαμοιρασμό της ύλης και σε εξοντωτικά ωράρια.

Η αναλογία δικαστών - γραμματέων πρέπει να είναι 1/2,5 και αυτή τη στιγμή στο Πρωτοδικείο εργάζονται 11 δικαστές και 8 γραμματείς! Εκκρεμούν ακόμη 5 αιτήσεις μετάθεσεις υπαλλήλων του Πρωτοδικείου που θα συζητηθούν στο 5μελές του Α.Π. στις 26-5-2015.

Σχετικές ανακοινώσεις είχαν βγει  στο παρελθόν και από το ΔΣ Κέρκυρας, που εντόπιζε το πρόβλημα, ωστόσο το Υπουργείο δεν έχει ακόμα προβεί σε κανένα εξορθολογισμό της κατάστασης.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;