Ομοσπονδιακός δικαστής ακυρώνει ακρόαση για μήνυση σχετικά με την ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Φλόριντα

Το Σάββατο, το Πρωτοδικείο Περιφέρειας της Φλόριντα εξέδωσε απόφαση, ακυρώνοντας την ακρόαση για μήνυση που αφορούσε την ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο δικαστής Mark Walker ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον αντιπρόσωπο της Φλόριντα, Ken Detzner, όσον αφορά προηγούμενη καθυστέρηση της ακρόασης. Ακόμα, τον κατηγόρησε πως «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο», με σκοπό «να στερήσει από τους πολίτες της Φλόριντα το πιο πολύτιμο δικαίωμά τους», εκείνο της ψήφου. Στη μήνυση, η οποία υποβλήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από το Δημοκρατικό Κόμμα της Φλόριντα, αναφέρεται ότι χιλιάδες ψηφοδέλτια που έχουν κατατεθεί με ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απορρίπτονται κάθε χρόνο στις εκλογές, επειδή οι υπογραφές των ψηφοφόρων δεν ταιριάζουν με εκείνες στα ηλεκτρονικά αρχεία ταξινόμησης. Χωρίς έγκυρη υπογραφή, αυτές οι ψήφοι δεν υπολογίζονται και τα άτομα αυτά δεν έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν το λάθος τους. Ο Detzner ζήτησε παράταση μιας εβδομάδας με σκοπό να ανταποκριθεί στη μήνυση, κάτι που ο δικαστής αποκάλεσε πράξη «ακήρυχτου πολέμου». Ωστόσο αργότερα, ενημέρωσε το δικαστή ότι δεν θα παρουσιάζονταν ούτε μάρτυρες ούτε στοιχεία. Σύμφωνα με την καταγγελία, πάνω από 23.000 ψηφοδέλτια απορρίφθηκαν στις προεδρικές εκλογές  του 2012.

 Τα θέματα με την ψηφοφορία προβληματίζουν όλο και πιο πολύ όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ των φυλών των Ιθαγενών της λίμνης Pyramid και του ποταμού Walker, κατηγορώντας τη Νεβάδα ότι η εκλογική της διαδικασία αποτυγχάνει να παρέχει εκλογικά τμήματα σε καταυλισμούς ιθαγενών. Προς τα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Jerry Brown, υπέγραψε νομοθεσία διευκρινίζοντας τα δικαιώματα ψήφου των εγκληματιών. Ο νόμος τώρα ξεκαθαρίζει ότι δεν αφαιρείται το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου σε εκείνους που έχουν καταδικαστεί σύμφωνα με την τρίτη κατηγορία της Criminal Justice Realignment Act του 2011. Επίσης, επιβεβαιώνει πως μόνο όσοι εκτίουν ποινή σε κρατική φυλακή ή βρίσκονται έξω με αναστολή και υπό την επίβλεψη του California Department of Corrections and Rehabilitation χάνουν το δικαίωμα ψήφου. Νωρίτερα μέσα στο Σεπτέμβρη, ένας δικαστής του Πρωτοδικείου Περιφέρειας του Ιλινόις δέχθηκε αίτημα να μην επιτρέψει την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους τη μέρα των εκλογών, στις πιο πυκνοκατοικημένες περιφέρειες της πολιτείας. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Εφετείο για την Έκτη Περιφέρεια απέρριψε μια διαδικασία που εφαρμόστηκε από τον αντιπρόσωπο του Οχάιο, Jon Husted, σύμφωνα με την οποία διαγράφονται άμεσα ανενεργοί ψηφοφόροι από τους εκλογικούς καταλόγους σε περίπτωση που δεν στείλουν επιστολές που να επιβεβαιώνουν την κατάσταση και τη διεύθυνσή τους.

*μετάφραση από την Βαλεντίνα Κούμουλου, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας