Πώς να προετοιμάσετε το βιογραφικό σας για την αναζήτηση εργασίας μετά τον COVID-19

Καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19, οι εργοδότες θα ζητούν πλέον συγκεκριμένες δεξιότητες από τους νέους υποψήφιους για να τους προσλάβουν. Κατά την προετοιμασία του βιογραφικού σας για την επόμενη αναζήτηση εργασίας, ανατρέξτε στις πέντε πιο δημοφιλείς συμβουλές μας που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε.

Αφορούν διάφορες ψηφιακές δεξιότητες

Όσο περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες έχετε, τόσο το καλύτερο! Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο στράφηκαν σχεδόν αστραπιαία προς την τηλεργασία προκειμένου να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους από τον COVID-19. Στηρίχτηκαν στην τεχνολογία περισσότερο από ποτέ και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει μετά την πανδημία. Όσο περισσότερο ψηφιακές δεξιότητες έχετε, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα επιτύχετε στην αναζήτηση εργασίας. Οι εργοδότες θα αξιολογούν την πείρα που διαθέτετε στη χρήση νέων διαδικτυακών εργαλείων, καθώς και με το παραδοσιακό Microsoft 365. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να μοιράζετε την οθόνη σας και εξοικειωθείτε με τα δημοφιλή ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας όπως το Microsoft Teams και τοZoom.

Αναδείξτε την ικανότητά σας για ευελιξία

Για να επιβιώσουν από την πανδημία, οι επιχειρήσεις έπρεπε να φανούν ευέλικτες. Υιοθέτησαν νέους τρόπους εργασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ορισμένες επιχειρήσεις σταμάτησαν να παράγουν τα συνήθη προϊόντα τους και ξεκίνησαν να παράγουν κάτι εντελώς διαφορετικό για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, όπως μάσκες προσώπου και απολυμαντικά χεριών. Χάρη στην ευελιξία τους, τους δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Καθώς πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν, θα αναζητούν πλέον άτομα τα οποία θα μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες τους, όταν χρειάζεται. Θα είναι απαραίτητοι εργαζόμενοι που θα μπορούν να αποκτούν νέες δεξιότητες, να ξεπερνούν τις προκλήσεις και να προσαρμόζονται σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα.

Επιδείξτε ικανότητα καλής επικοινωνίας

Η διαπροσωπική επικοινωνία γίνεται όλο και λιγότερο συχνή, καθώς η εργασία εξ αποστάσεως επικρατεί όλο και περισσότερο. Οι ευκαιρίες για ευέλικτη εργασία αυξάνονται με συνέπεια οι επικοινωνιακές δεξιότητες να γίνονται απαραίτητες. Είναι σημαντικό να επιδείξετε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της αίτησής σας, αρχίζοντας από το βιογραφικό σας. Θα πρέπει να παρουσιάζετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και επίσημο τρόπο. Το βιογραφικό σας σημείωμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία σας, καθώς και τα διαδικτυακά εργαλεία που χειρίζεστε. Εάν έχετε εμπειρία στη χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων επικοινωνίας, φροντίστε να το αναφέρετε!

Επιδείξτε συναισθηματική νοημοσύνη

Δεδομένου ότι η εργασία εξ αποστάσεως διαδίδεται όλο και περισσότερο, η συναισθηματική νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντική. Πρέπει να είστε σε θέση να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας (και ενίοτε και τους άλλους) για να διατηρείτε το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά όταν εργάζεστε μακριά από τον χώρο του γραφείου σας και από τους συναδέλφους σας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να δείξετε ότι μπορείτε να οικοδομείτε σχέσεις και παρέχετε στήριξη στην ομάδα σας όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως!

Αποδείξτε ότι διαθέτετε κριτικό πνεύμα

Η πανδημία COVID-19 μας δίδαξε ότι η κριτική σκέψη αποτελεί βασική δεξιότητα. Σε δύσκολους καιρούς, όσοι διαθέτουν κριτική σκέψη έχουν αποδείξει ότι είναι πολύτιμοι υπάλληλοι, βρίσκοντας λύσεις σε απρόβλεπτες προκλήσεις. Ακόμη και σε απρογραμμάτιστα γεγονότα, είναι σημαντικό να μην πανικοβάλλεστε και να λαμβάνετε λογικές αποφάσεις.

Αυτές είναι λοιπόν οι πέντε πιο δημοφιλείς συμβουλές μας για την προετοιμασία του βιογραφικού σας για αναζήτηση εργασίας μετά τον COVID-19 . Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την εργασία από το σπίτι, διαβάστε το άρθρο μας Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί όταν εργάζεστε από το σπίτι.

Σε συνεργασία με το EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα.

Leave a reply