Προσομοίωση θεσμικών Οργάνων Ε.Ε. "EuroSimulation Athens 2016" 10-13 Μαρτίου 2016

Το «EuroSimulation Athens 2016» είναι μια προσομοίωση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και αποτελεί μια προσπάθεια γνωριμίας και εξοικείωσης νέων ατόμων, ιδιαίτερα φοιτητών των νομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να συνδυάσει την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή και εμπειρία.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την Πέμπτη 10 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016. Οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις θα κληθούν να υποδυθούν τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές, τους Πρωθυπουργούς, και τους Υπουργούς Εξωτερικών των κομμάτων και των χωρών που θα αντιπροσωπεύουν και να παράγουν μέσω της λεγόμενης «Συνήθους Νομοθετικής Διαδικασίας» (ex co-decision) τις Αποφάσεις, τους Κανονισμούς και τις Οδηγίες που εφαρμόζονται στα κράτη και επηρεάζουν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν συνολικά περισσότεροι από 200 φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και στις επιτροπές θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Το μεταναστευτικό ζήτημα: Διαχείριση και Αντιμετώπιση
  • Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου γι την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, των διακρίσεων και της κακοποίησης
  • Το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή
  • Η αναδιαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτνίασης και οι σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη
  • Ευρώπη 2016-2020: Διεύρυνση ή Εμβάθυνση;

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα eurosimulationathens.com , ή βρείτε τους στο facebook εδώ !! Επίσης μπορείτε να στείλετε email στο eurosimulationathens@yahoo.com .

 

 

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;