Συνάντηση Αλέξανδρου Αυλωνίτη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για θέματα που αφορούν την Κέρκυρα

Θεσμική συνάντηση για ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  που αφορούν την Κέρκυρα, είχε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την Υπουργό κα Μενδώνη. Η συνάντηση έγινε μετά από ευγενική ανταπόκριση της κας Υπουργού σε σχετικό υποβληθέν αίτημα του βουλευτή.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής έθεσε στην κα Υπουργό τα παρακάτω αιτήματα της τοπικής κοινωνίας:

  • Ζήτησε την επιτάχυνση της εκπόνησης μελετών για τα υποέργα συντήρησης και αποκατάστασης του κινητού εξοπλισμού πινάκων, επίπλων και λοιπού εξοπλισμού του Μουσείου του Αχιλλείου, με στόχο την ένταξη των μελετών αυτών στο σχετικό έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  • Ζήτησε την στήριξη της κας Υπουργού για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού οράματος των Κερκυραίων για αποκατάσταση και αναπαλαίωση του Δημοτικού Θεάτρου.
  • Ζήτησε την δημιουργία αποκεντρωμένης Διεύθυνσης Διαχείρισης Μεσαιωνικών Μνημείων που θα εδρεύει στην Κέρκυρα, με σκοπό την διάσωση της παλαιάς πόλης μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ορίζονται στο Κανονισμό της UNESCO .
  • Συζήτησε τρόπους για την βέλτιστη και αξιοποίηση των δυο Φρουρίων και την οργανική σύνδεσή τους με τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης.
  • Συζήτησε με την κ. Υπουργό για την δυνατότητα θέσπισης προϋποθέσεων και κινήτρων προς τους Δήμους της Κέρκυρας ώστε να προβούν στην πολεοδόμηση των  χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών με ακριβή καθορισμό των χρήσεων γης και έτσι να επανακτήσουν κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Ομοίως να θεσπισθούν κίνητρα και προς τους κατοίκους και επιχειρηματίες των οικισμών αυτών .
  • Ζήτησε την συμπαράσταση της κας Υπουργού για την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξης του Μουσείου Καποδίστρια και της Ανουτσιάτα , αιτήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Ζήτησε επίσης, από την κα Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με τους αρμόδιους φορείς της Κέρκυρας, για την ανάδειξη της μουσικής παράδοσης μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί το νησί μας  διεθνώς ως το νησί της μουσικής.

Μετά από την ενδιαφέρουσα συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, η κ. Υπουργός  θεωρώντας την συνάντηση εποικοδομητική,   εξέφρασε την επιθυμία της να μελετήσει τα θέματα αυτά  και να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες μετά και την αυριανή επίσκεψή της στη Κέρκυρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους τοπικούς θεσμικούς φορείς.