Συναντήσεις Αλ.Αυλωνίτη με Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας & Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας για τα προβλήματα του χώρου της Δικαιοσύνης

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο και συνεργάτη του Σπ. Σκιαδοπουλο, με το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, για τα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της Δικαιοσύνης.
► Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τον Πρόεδρο Γιάννη Κοντό και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της ανάγκης εξεύρεσης οικοπέδου για την ανέγερση νέων Φυλακών και της οδικής σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου με την κεντρική οδική αρτηρία. Η ανέγερση κτιρίου νέων Φυλακών είναι απαραίτητη καθώς η υπάρχουσα δομή είναι απαρχαιωμένη και απαιτείται νέο κτίριο σύγχρονο, ασφαλές, μακριά από τον αστικό ιστό και σχολικές μονάδες. Όσον αφορά στη σύνδεση του Δικαστικού Μεγάρου με τον κεντρικό δρόμο, ως εφικτή λύση προτείνεται η παράπλευρη διάνοιξη συνδετήριας οδού δια του οικοπέδου του πρ. Λυρικού, στα Παγκρατέικα, η οποία είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες. Σημειώνεται ότι η δίμηνη παράταση που δόθηκε για τη διόρθωση των σφαλμάτων κρίθηκε ανεπαρκέστατη και τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω παράτασης τουλάχιστον 6 μηνών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζήτησε την στήριξη του βουλευτή –ο οποίος είναι και μέλος του συλλόγου- προκειμένου να στηριχθούν τα αιτήματά του προς τα αρμόδια υπουργεία και το Δήμο καθώς επίσης και θεσμική συνεργασία για συνεχείς παρεμβάσεις επ’ ωφελεία του κλάδου.
Από την πλευρά του ο κ. Αυλωνίτης συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για την εκλογή του και δήλωσε ότι οι θεσμικοί ρόλοι του βουλευτή και της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου απαιτούν συνεργασία, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποκλεισμούς, και τόνισε ότι απαιτείται επανάκτηση της, διαχρονικά, συνεκτικής εικόνας του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, με δράσεις εξωστρέφειας, κοινωνικών και επιστημονικών παρεμβάσεων και στόχευση επίτευξης της ενότητας του κλάδου και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Ζήτησε την επιστημονική βοήθεια και συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου στη κατεύθυνση ανάδειξης και διεκδίκησης στη Βουλή των Ελλήνων της επίλυσης θεσμικών προβλημάτων της δικαιοσύνης , ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των συναδέλφων του δικηγόρων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
► Στη συνάντηση με την Πρόεδρο Αγγελική Κοντοστάνου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης ενημερώθηκε για το οξύτατο ζήτημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών στις δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας. Η υποστελέχωση και συνεπεία αυτής η υπερεργασία, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δικαστικών υπαλλήλων, σε έναν τομέα που έχει άμεση επίπτωση στους πολίτες, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς. Η άμεση ανάγκη προσλήψεων μαζί με την θεσμική αναγνώριση των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ( Ι.Δ.Α.Χ.) ως δικαστικών υπαλλήλων, είναι τα κορυφαία προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και για τα οποία ζητήθηκε η αρωγή του βουλευτή. Επίσης, τα μέλη - της Διοίκησης του Συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Αυλωνίτη για μισθολογικά ζητήματα που αφορούν στους καθηλωμένους, από το 2011, μισθούς, την περικοπή επιδομάτων που λάμβαναν στο παρελθόν, την ισχνή αμοιβή υπερωριών σε σχέση με τα ισχύοντα στο υπόλοιπο δημόσιο και την αναγκαιότητα σύγχρονων λογισμικών για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειρίζονται.
Ο κ. Αυλωνίτης ενημέρωσε ότι προτίθεται να επιδιώξει συναντήσεις με τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων καθώς και για σειρά ζητημάτων θεσμικού χαρακτήρα.

Leave a reply