ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜ-ΙΔ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/02/2016, 7ΜΜ, ΕΔΟΘ Προξένου Κορομηλά 51

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΦΤΩΧΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ χέρι-χέρι με όλα τα κόμματα, που ψήφισαν μαζί το νέο μνημόνιο,επιμένουν στο ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, χρησιμοποιώντας κάθε ψέμα και εκβιασμό για να το περάσουν. ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;Η κυβέρνηση λέει: «φέρνουμε νόμο για να σώσουμε το ασφαλιστικό, δεν μας τον επέβαλαν οι ξένοι». Κάνει δικό της το τερατούργημα. Αν η κυβέρνηση ήθελε να «σώσει το ασφαλιστικό» και όχι να το πετσοκόψει, τότε θα γύρναγε πίσω τα 11 δις του PSI, έστω ένα μέρος από τα 70 δις, που έκλεψαν από τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα και τις άλλες κομπίνες. Θα χτύπαγε αντί να ενισχύει την ανεργία, την ελαστική και μαύρη εργασία. Θα αύξανε αντί να διατηρεί τους μισθούς πείνας!!!Η κυβέρνηση λέει: «υπερασπίζουμε του φτωχούς και πληρώνουν περισσότερο αυτοί που έχουν!»Ψέματα! Η κυβέρνηση θάβει τους φτωχούς. Γιατί μέσα σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και ελαστικής εργασίας κανείς δεν θα μαζεύει ένσημα για 40 χρόνια δουλειά, με αποτέλεσμα να μην παίρνει ούτε το φιλοδώρημα της «εθνικής σύνταξης». Και ακόμα, όταν λένε «πληρώνουν αυτοί που έχουν», δεν εννοούν βέβαια τους εργολάβους, τους τραπεζίτες και το αιο, αλλά όσους έχουν εισόδημα… πάνω από 10.000 ευρώ τον χρόνο. Στρέφουν τους φτωχούς ενάντια στους εξαθλιωμένους. Η κυβέρνηση και κάποια κανάλια φωνάζουν ότι «κινητοποιούνται οι μεγαλοδικηγόροι και οι μεγαλοαγρότες». Ψέματα! Αυτοί, που πάνω από όλα είναι στον δρόμο, είναι οι φτωχοί που δεν ταβγάζουν πέρα! Οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλομηχανικοί, οι μεγαλοδικηγόροι και οι πλούσιοι αγρότες παζαρεύουν ελαφρύνσεις για λογαριασμό τους. Παλεύουμε χώρια από αυτούς και εναντίον τους. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΟΛΩΝ Ολες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες πασχίζουν να συντρίψουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Άλλοτε μέσα από τις προβλέψεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, άλλοτε με την κατανομή των επιδοτήσεων (που το 80% πάει στους μεγαλοαγρότες και τις βιομηχανίες τροφίμων), ή με το Μητρώο Αγροτών, που πετάει έξω από την παραγωγή όποιον έχει ένα μικρό χωράφι! Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών τσιφλικάδων και των πολυεθνικών των τροφίμων.Με αυτήν την πολιτική, οι αγρότες θα ξεκληριστούν, ενώ στις πόλεις θα τρώμε εισαγόμενα καιπλαστικά μεταλλαγμένα. Ο στόχος του κοινού αγώνα είναι να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή γιατους αγρότες και παράλληλα η διατροφική επάρκεια για έναν ολόκληρο λαό. Η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών περνά μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπήτης κυβερνητικής πολιτικής. Μια πολιτική εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου χρέους, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σωτηρίας του ευρώ, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της υπακοής στη δημοσιονομική προσαρμογή και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών σε βάρος της συνεταιριστικής καλλιέργειας των μικρομεσαίων παραγωγών.

Είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτή τη πολιτική και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ,με νύχια και με δόντια για να μη λεηλατήσουν με τις πολιτικές τους, τα δικαιώματα και της ανάγκες του κόσμου της εργασίας, για να μείνουν στα χέρια των φτωχών αγροτών τα χωράφια, τα καΐκια καιτα ζώα. Για να μπορούν οι αγρότες να παράγουν και από το μόχθο τους, να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού, για να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές τους.ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και η μεγάλη συμμετοχή στη γενική απεργία έδειξε ότι, όταν ο αγώνας δεν γίνεται για την «τιμή των όπλων», όταν δεν πρόκειται για μια 24ωρη ντουφεκιά, όταν ψηφίζεται στην Βουλή, ο αγώνας αυτός μπορεί να αποκτήσει μαζικάχαρακτηριστικά. Γι΄ αυτό και δεν γυρνάμε πίσω στη λογική, «κλιμακώνουμε όταν κατατεθεί». Τότε θα είναι αργά! Δεν δίνουμε χρόνο στην κυβέρνηση να ανασυνταχτεί. Δεν αφήνουμε να περάσει οΦλεβάρης. Κλιμακώνουμε τώρα, με νέα 48ωρη απεργία και άλλες μορφές πάλης όπωςσυλλαλητήρια, διαδηλώσεις στις γειτονιές, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων κλπ! Για να αποσυρθεί το σχέδιο τερατούργημα και να μην έρθει στην Βουλή. Για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις και νακάνουν πίσω τρόικα και κυβέρνηση. ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ . Οικοδομούμε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης των εργατών, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργατών γης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Μετα δικά τους όργανα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συντονισμούς, τις συνελεύσεις τωνμπλόκων και τον συντονισμό τους, τις επιτροπές αγώνα μισθωτών κι αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στον κάθε υποταγμένο, γραφειοκρατικό, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μόνο έτσι εμείςθα ελέγχουμε τους αγώνες μας. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Το ασφαλιστικό δεν είναι μια οποιαδήποτε μάχη. Ολοκληρώνει την επίθεση, που άρχισαν όλες οιπροηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και ανοίγει το δρόμο για το νέο μεσοπρόθεσμο, σε αυτήντην κόλαση δίχως τέλος! Για αυτό και απαιτείται συνολική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής,που συνθλίβει συνολικά τον κόσμο της εργασίας. Ηδη έχουν αρχίσει οι εκβιασμοί, όπως σε όλες τις μέχρι τώρα «διαπραγματεύσεις». «Αν δεν πάρουμετα μέτρα και δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα χρεοκοπήσουμε, θα βγούμε από την ευρωζώνη και την ΕΕκαι θα πέσει η κυβέρνηση». Ο κόσμος της δουλειάς δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς.Οπως και στο δημοψήφισμα, αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην εξυπηρέτηση τουτοκογλυφικού χρέους, την ευρωζώνη, την ΕΕ και τον κόσμο του κεφαλαίου, ή μια αξιοπρεπή ζωήμε δουλειά, ασφάλιση, δημοκρατία και δημόσια αγαθά, διαλέγουμε το δεύτερο. Ενα νέο πιο βαθύ και αποφασιστικό ΟΧΙ γεννιέται.

Οχι απλά σε μια κάλπη…Αλλά στους δρόμους του αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply