Τα 10+1 πιο δημοφιλή Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Ναυτικό Δίκαιο ανά τον κόσμο

Το Ναυτικό Δίκαιο, ως ιδιόμορφος κλάδος του Εμπορικού Δικαίου, ρυθμίζει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη θάλασσα. Πολλές χώρες έχουν δικούς τους νόμους που διέπουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες εντός των συνόρων τους, αλλά υπάρχουν επίσης διάφορες συνθήκες και συμβάσεις που διαμορφώνουν ένα κοινό πλαίσιο για τους Διεθνείς Ναυτικούς Νόμους. Οι σπουδαστές που ακολουθούν ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ναυτικό Δίκαιο ασχολούνται με σημαντικά ζητήματα του τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της ναυτιλίας, της ναυτικής ασφάλισης και του διεθνούς εμπορίου. Επιπλέον, ολοένα και περισσότερο, τα μεταπτυχιακά προγράμματα Ναυτικού Δικαίου εξετάζουν συναφή θέματα, όπως η θαλάσσια ρύπανση και η αλλαγή του κλίματος. Ένα LL.M. Στο Ναυτικό Δίκαιο μπορεί να απονείμει πτυχίο που ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτικών Ειδικών σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία, τους Νομικούς Αναλυτές σε Ναυτιλιακές Ασφαλιστικές εταιρείες ή θέσεις σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Τα 10+1 πιο δημοφιλή πανεπιστήμια ανά τον κόσμο για να σπουδάσει κάποιος Ναυτικό Δίκαιο λοιπόν είναι τα εξής:

Swansea University College of Law - Swansea, Ηνωμένο Βασίλειο

Φιλοξενώντας ένα αρκετά μεγάλο λιμάνι, η πόλη της Swansea έχει εδώ και πολύ καιρό στενή σύνδεση με τη θάλασσα. Αυτή η σχέση έχει επίσης υιοθετηθεί από την τοπική Σχολή, η οποία έχει μεγάλη φήμη για το Ναυτικό Δίκαιο και φιλοξενεί το Ινστιτούτο Διεθνούς Ναυτιλίας και Εμπορικού Δικαίου. Η Σχολή προσφέρει ένα LL.M. στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο, και ένα επιπλέον στο Διεθνές Εμπορικό και Ναυτικό Δίκαιο.

University of Southampton - School of Law - Southampton, Ηνωμένο Βασίλειο

Αφού ιδρύθηκε το 1982, το Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου της Σχολής άρχισε να διερευνά διάφορα ερευνητικά θέματα στον τομέα. Οι σπουδαστές που επιδιώκουν να φοιτήσουν στο χαίρον ιδιαίτερης εκτίμησης Μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο της Σχολής, βρίσκονται κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tulane University - Tulane Law School - Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Ακόμα κι αν στις ΗΠΑ υπάρχουν πολύ λίγα LL.M.s στο Ναυτικό Δίκαιο- το Tulane είναι μία από τις λίγες μόνο Νομικές Σχολές στη χώρα που προσφέρει ένα από αυτά - η έλλειψη ανταγωνισμού δεν σημαίνει ότι είναι υποτυπώδη . Αντίθετα, το μεταπτυχιακό αυτό στο Ναυτικό είναι εξαιρετικά αξιόλογο, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Η Σχολή διαχειρίζεται επίσης το Κέντρο Ναυτικού Δικαίου και προσφέρει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα JD στο Ναυτικό Δίκαιο.

National University of Singapore (NUS) - Faculty of Law - Σιγκαπούρη

Το Κέντρο Ναυτικού Δικαίου του NUS, ένα από τα λίγα ερευνητικά κέντρα για το Θαλάσσιο Δίκαιο στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, διοργανώνει σχετικές με το αντικείμενο εκδηλώσεις και δημοσιεύει αντίστοιχες έρευνες. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να επιδιώξουν να επικεντρωθούν στο Ναυτικό Δίκαιο. Η Σιγκαπούρη, ένας από τους πιο πολυσύχναστους ναυτιλιακούς κόμβους του κόσμου, είναι ένα σπουδαίο μέρος για να μελετήσει όποιος ενδιαφέρονται για τον τομέα.

University of Oslo - Faculty of Law - Όσλο, Νορβηγία

Οι σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν Ναυτικό Δίκαιο στη Σκανδιναβία μπορούν να επιλέξουν το LL.M. του Ναυτικού Δικαίου, το οποίο καλύπτει μια σειρά θεμάτων, όπως η ναυτιλιακή νομοθεσία, οι επιθέσεις σε πλοία και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Σχολή φιλοξενεί το Σκανδιναβικό Ινστιτούτο Θαλάσσιου Δικαίου, το οποίο έχει καλλιεργήσει εμπειρογνωμοσύνη στον χώρο ήδη από το 1963.

University of Cape Town (UCT) - The School for Advanced Legal Studies - Rondebosch, Νότια Αφρική

Τοποθετημένη κατά μήκος μιας ενεργούς λωρίδας ναυτιλίας, η Κέιπ Τάουν είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μεταπτυχιακούς φοιτητές προκειμένου να παρακολουθήσουν πώς λειτουργεί η θαλάσσια νομοθεσία στον πραγματικό κόσμο. Η Σχολή φιλοξενεί επίσης το Ινστιτούτο Ναυτικού & Περιβαλλοντικού Δικαίου, το οποίο παράγει σχετική έρευνα και διδάσκει μαθήματα σχετικά με το LL.M. στο Ναυτικό και το Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

International Maritime Law Institute (IMLI) - Msida, Μάλτα

Ιδρυμένο το 1988 υπό την αιγίδα μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, το IMLI λειτουργεί ως Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης για το Ναυτικό Δίκαιο. Ενώ στην αρχή, το LL.M. στο Διεθνές Ναυτιλιακό Ινστιτούτο σχεδιάστηκε για όσους προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες, έχει εξελιχθεί προκειμένου να βοηθήσει τους σπουδαστές από όλο τον κόσμο να ειδικεύονται στο Ναυτικό Δίκαιο. Το LL.M. καλύπτει θέματα σχετικά με τη Ναυτιλία, το Δημόσιο Διεθνές δίκαιο, τους Διεθνείς Οργανισμούς και πολλά άλλα.

Dalhousie University - Schulich School of Law - Halifax, Καναδάς

Τοποθετημένο στο Halifax - μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά - το Dalhousie διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Ναυτικού & Περιβαλλοντικού Δικαίου, το οποίο έχει χαράξει ερευνητική ρότα στο ναυτικό δίκαιο. Αν και η Σχολή δεν προσφέρει εξειδικευμένο LL.M. στο Ναυτικό Δίκαιο, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μια σειρά από μαθήματα τόσο στο Ναυτικό όσο και στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

University of Nottingham - School of Law - Nottingham, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρόλο που η Σχολή δεν φιλοξενεί Ειδικό Ερευνητικό Κέντρο για το Ναυτικό Δίκαιο, τα μέλη των σχολών του Nottingham προάγουν ενεργά την έρευνα στον τομέα της Ναυτικής Οικονομίας. Οι σπουδαστές που φοιτούν στο Nottingham μπορούν να ακολουθήσουν το  LL.M στο Ναυτικό Δίκαιο.

City, University of London - The City Law School - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο πεδίο μπορούν να μελετήσουν το LL.M. στο City’s Maritime Law. Η Σχολή διοικεί την Ερευνητική Ομάδα του Ναυτικού Δικαίου και της Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και η σχολή διεξάγει έρευνες στο Ναυτικό Δίκαιο.

+1. University of Hawaii at Manoa - William S. Richardson School of Law - Χονολουλού, Χαβάη

Η Σχολή προσφέρει ένα LL.M. εξειδικευμένο στο Ocean Law and Policy, το οποίο υποστηρίζεται από τη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ωκεανών και της Γης του πανεπιστημίου. Μαζί με αρκετές άλλες σχολές στο ίδιο πανεπιστήμιο, η Richardson School of Law έχει δημιουργήσει το Κέντρο Προσαρμογής και Πολιτικής του κλίματος του νησιού, το οποίο δημοσιεύει σχετική έρευνα και προγραμματίζει αξιόλογες εκδηλώσεις επί του θέματος.

*Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τον ιστότοπο του LLM Guide- Master of Laws Programs Worldwide.

Νάντια Μορφωνιού

Aut viam inveniam aut faciam. Περίεργη από τη φύση μου, απόφοιτος Νομικής κατά λάθος. Ή σωστό;

Leave a reply