Τι να τους κάνουμε τους "κόφτες" κ.Καθηγητά;

Διορθωτικές κινήσεις φαίνεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικά προσανατολίζεται σε συνολική επιβάρυνση φόρων και εισφορών σε 55% με 60% ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.

"Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν "κόφτη” στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος" ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Οι εν λόγω κινήσεις δεν φαίνεται να βοηθούν ιδιαίτερα την εγχώρια οικονομία , ούτε να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή επιβίωση. Το ζήτημα είναι απλό, δεν δίνονται κίνητρα αλλά παράλληλα η απορρόφηση 60% του εισοδήματος ( αντί για το 70%+ ) για άλλη μια φορά είναι απογοητευτική.

Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να προβεί σε μειώσεις των εισφορών , να υπάρξει μια επανεκκίνηση των ταμείων και αργά και σταθερά να χτιστούν υποδομές .

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply