Αυτές θα είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις στην Ευρώπη το 2030 σύμφωνα με τη W.Post

Μια νέα μελέτη από Αυστριακούς επιστήμονες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νέφος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι επιστήμονες με το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων προβλέπουν ότι μέχρι το 2030, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά πολύ πάνω από τα όρια που καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί Ευρωπαίοι ζουν ήδη σε μολυσμένες περιοχές σήμερα,  και οι συνθήκες θα επιδεινωθούν σε ορισμένες πόλεις εάν δεν ληφθούν σημαντικά μέτρα.

"Βλέπουμε την ανάγκη για περαιτέρω ελέγχους των εκπομπών προκειμένου να  επιτευχθούν ασφαλή επίπεδα ποιότητας του αέρα - η ισχύουσα νομοθεσία δεν θα κάνει τη δουλειά," δήλωσε ο ερευνητής Gregor Kiesewetter, υπεύθυνος της μελέτης.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα της ρύπανσης του Παρισιού είναι ήδη διεθνώς  γνωστό, ωστόσο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι εξίσου σε κίνδυνο.

Όπως δεν μας κάνει έκπληξη και η Αθήνα είναι στον χάρτη.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;