Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις Επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνουν, σχετικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία πληρωμής της Ειδικής Αποζημίωσης των διοριζομένων Εφόρων, Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής κ.λ.π., εντός του νομού της έδρας τους που περιγράφεται αναλυτικά  από την  υπ΄ αριθμ. 35305/ 8-5-2019 (ΦΕΚ 1562/Β/8-5-2019) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Από την Δευτέρα 27/5/2019, τέθηκε σε λειτουργία η Υπηρεσία Πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης, αναλυτικά στο   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

*Ενεργοποιήθηκε* η επιλογή καταχώρησης στοιχείων για τις «Επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019» και *σταδιακά* όλες οι εκλογικές περιφέρειες θα γίνουν διαθέσιμες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!: Οι ΕΚΤΟΣ έδρας Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, θα πρέπει και αυτοί, να καταχωρήσουν τα στοιχεία για τους Γραμματείς/Διερμηνείς που χρησιμοποίησαν και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες.

Πρόσβαση στην Υπηρεσία

Η καταχώρηση των Γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής και Διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας από Τακτικούς Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής (εντός και εκτός Νομού),θα γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής καταχώρησης.

Η ηλεκτρονική αίτηση πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης θα υποβληθεί από όλους τους δικαιούχους μέσω της εφαρμογή πληρωμής:

Η χρήση της εφαρμογής καταχώρησης και της εφαρμογής πληρωμής  θα γίνεται μόνο από πιστοποιημένους χρήστες του TAXISnet.

Ενέργειες Δικαστικών Αντιπροσώπων:

  • Όλοι οι Τακτικοί Δικαστικοί Αντιπρόσωποι (εντός και εκτός Νομού) θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή καταχώρησης, προκειμένου να δηλώσουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των Γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής και των διερμηνέων της Τουρκικής γλώσσας (ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΟ βάσει των φορολογικών στοιχείων τους).
  • Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι (εντός Νομού) θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή πληρωμής για δήλωση του IΒAN τους, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει το προηγούμενο βήμα.

Ενέργειες Γραμματέων Εφορευτικής επιτροπής και Διερμηνέων Τουρκικής γλώσσας:

Θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή πληρωμής με την προϋπόθεση ότι ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος έχει ήδη συμπληρώσει και οριστικοποιήσει τα στοιχεία τους στην  εφαρμογή καταχώρησης.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο:  213 13 33 033

ή υποβάλετε το αίτημα σας γραπτώς εδώ  με χρήση κωδικών taxisnet.

Πατήστε εδώ για να οδηγηθείτε στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών