Ασφαλιστικό: Περιορίζουν τις αυξήσεις στις εισφορές με 'κόφτες'

Μετά από δύο διαδοχικές χθεσινές συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr τέθηκαν οι βάσεις για να υπάρξει μείωση της επιβάρυνσης, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ουσιαστικά, η πρώτη αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει κυρίως εκείνους τους νέους επιστήμονες (πχ δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς) που δεν έχουν πάνω από πέντε έτη επαγγελματικής δραστηριότητας. Όμως σε αυτή την κατηγορία, τα συναρμόδια υπουργεία, προσανατολίζονται να προσθέσουν και όσους ανεξάρτητα απασχολούμενους, αποφασίζουν να αλλάξουν εντελώς επαγγελματική δραστηριότητα και στην ουσία και να ξεκινήσουν από την αρχή ένα νέο, εντελώς διαφορετικό, επάγγελμα. Για τις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να τεθεί το όριο των 468 ευρώ το μήνα ως εισόδημα που επιφέρει εισφορές ύψους 93 ευρώ, ένα όριο που υφίσταται έτσι και αλλιώς για τους νέους αγρότες.

Από αυτό το ύψος και πάνω, θα τεθούν οι «κόφτες» ανάλογα με το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα. Σε πρώτη φάση, θα τεθεί το όριο των 20.000 ευρώ, όπου θα υπάρξει και πάλι προστασία των ανεξάρτητα απασχολούμενων, που θα βρίσκονται εντός αυτής της κατηγορίας. Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και με όριο τα 30.000 ευρώ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τους ανεξάρτητα απασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα υψηλό, δηλαδή πάνω από 45.000 ευρώ. Στην κατηγορία έως 55.000 ευρώ οι εισφορές θα προκύπτουν με βάση το 8πλάσιο του κατώτατου μισθού, ενώ από αυτό το ύψος μέχρι τα 65.000 ευρώ, οι μηνιαίες εισφορές θα προέρχονται ως αποτέλεσμα του 9πλάσιου του κατώτατου μισθού.

Οι τελικές παρεμβάσεις αναμένονται σήμερα, μετά τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 και μισή το πρωί και στην οποία θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των φορέων των ανεξάρτητα απασχολούμενων που θίγονται από την αύξηση των εισφορών (μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί), όπως επίσης και στελέχη από το οικονομικό επιμελητήριο.

Πηγή : news247

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply