Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Και σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωσή μας, οι «φιλεύσπλαχνοι» άνθρωποι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, προσφέρουν από την τσέπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου, για κάθε post που γίνεται με το γνωστό πλέον hashtag #irunamarathon! Επειδή όμως όπως λέει και η σοφή ρήση, “appearances are deceiving”, κοινώς «τα φαινόμενα απατούν», η όλη κατάσταση δεν είναι και τόσο φιλανθρωπική καθώς φαίνεται.

Σε μια αναζήτηση λοιπόν των χιλιάδων posts που έχουν αναρτηθεί συνολικά σε  facebook, instagram και twitter, διαπίστωσα πως αυτά είναι ουκ ολίγα (αφού όπως είπαμε ανέρχονται σε χιλιάδες..!!!!!). Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές και έσπευσα μάλιστα να επαινέσω και να επιδοκιμάσω το αλτρουστικό πνεύμα που διακατέχει τους συμπολίτες μας. «Και δεν είναι καν Χριστούγεννα», σκέφτηκα.

Σε δεύτερο στάδιο, φρόντισα να συγκεντρώσω ορισμένες πληροφορίες για το περίφημο αυτό «φιλανθρωπικό» hashtag! Στο σχετικό site λοιπόν,  http://www.i-runmarathon.gr/, αναγράφονται στο τέλος της σελίδας οι όροι χρήσης, οι οποίοι και μου έλυσαν όλα τα αναπάντητα μέχρι πρότινος ερωτήματά μου.

Αρχικώς, να τονίσουμε πως όλοι όσοι ανεβάσατε την εν λόγω δημοσίευση, συμφωνήσατε αυτομάτως και με τους όρους χρήσης. Πιο συγκεκριμένα: «Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i-runmarathon /‪#‎irunmarathon που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…». Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Awesome??? Πιο φοβερό δε γίνεται !!!!!!

Επιπλέον, όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν, αναφέρεται ρητώς ότι: «Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας».

Τέλος, «Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων». Κάντε τη διαίρεση στο smartphone σας !!!!!

Είναι πασιφανές πως ό,τι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα!!! Πως τα κατάφερε;;;

Ας θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ; Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά.

Και έρχομαι να διερωτηθώ... Πόσο πληρώσαμε την ανακεφαλαιοποίησή τους;;; Πόσο πληρώνουμε τώρα το marketing που κάνει η Εθνική;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας, τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»

Δύο τινά υπάρχουν εν προκειμένω guys: ή που μας φτύνουν ή που βρέχει.

Το αφήνω εξ’ ολοκλήρου στη δική σας διακριτική ευχέρεια να διαλέξετε ποιο από τα δύο ισχύει.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.