Εγώ, ο φοροκλέφτης......... Γράφει ο Αντώνης Ζαπάντης.

Γεια σας! Για όσους δεν με ξέρετε (κακό δικό σας) με λένε Αντώνιο Ζαπάντη εκ Κεφαλληνίας ορμόμενος. Είμαι νέος, πολύ ωραίος, τυπάρας, μετριόφρων και δικηγόρος, και όσο και αν ντρέπομαι γι’ αυτό, θα δικηγορώ!!!! Αυτά δεν τα λέω εγώ, η μαμά μου μου τα είπε και σας τα λέω. Εγώ λοιπόν, είμαι ένας φοροφυγάς, φοροκλέφτης, απατεώνας, βδέλυγμας, ψεύτης, λωποδύτης, αγιογδύτης και καθίκης. Μεγάλωσα με το χειρότερο δυνατό τρόπο και κατέστην ένας απαίσιος δικηγορίσκος με σκοπό να φάω τον κόσμο όλο και κυρίως να φοροδιαφεύγω. Έχω πολλούς επικριτές, λίγους υποστηρικτές και καθόλου φίλους. Το σφάλμα μου; Το λειτούργημά μου.

Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή. Φέρω έναν τίτλο κάπως περίεργο για το σύνολο του κοινωνικού περιγύρου. Οι γονείς μου σπατάλησαν περίπου 3 τάνκερ λεφτά για να με μορφώσουν και να με κάνουν Άνθρωπο, νομικό επιστήμονα και δικηγόρο. Πόσο λάθος έκαναν….. Αντ’ αυτού έγινα αυτό το μίασμα, που στη σημερινή εποχή αποκαλούν “ελεύθερο επαγγελματία”. Α, ξέχασα να σας πω πως στην ίδια συνομοταξία είναι γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και ούτω κάθε εξής. Αποκλειστικός σκοπός της ζωής μου είναι να έχω ληστρικές αμοιβές, να κοροϊδεύω τους πάντες και να αρπάζω λεφτά ακόμη και από τον τυφλό άστεγο, που ζητά ελεημοσύνη στην άκρη της οδού Αθηνάς. Δεν έχω ίχνος ψυχής, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας. ΄Η μήπως δεν είναι έτσι και κάνω λάθος;

Χμ……. Για να δούμε. Back in the days of 2011, μου επιβλήθηκε Φ.Π.Α., το οποίο και απορρόφησα για να μην το μετακυλήσω στους πελάτες. –Αντίλογος: Ναι καλά καραγκιόζη, εννοείται ότι το μετακύλησες… Άσε τις ψευτιές. – Απάντηση: Α.

Πληρώνω φορολογία από το πρώτο ευρώ, αποδίδω Φ.Π.Α, πληρώνω εισφορές στα Ταμεία μου, φόρο αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, συνδρομή στο Δ.Σ.Α., εισφορά στο Δ.Σ.Α. από τα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών και εισφορές στα ταμεία από τα γραμμάτια. – Αντίλογος: Σιγά ρε μεγάλε και τι έπαθες; Αφού μας γδέρνεις εμάς και τα παντελωνιάζεις…. Άντε γεια…. – Απάντηση: Α.

Τρέχω ξημερώματα και αξημέρωτα στα κάθε λογής αυτόφωρα για να βοηθήσω τους πελάτες μου. Δεν έχω ωράρια, αργίες, οικογενειακές ή ονομαστικές εορτές. Έχω εντολείς που με χρειάζονται ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλη την Ελλάδα. – Αντίλογος: Ε και;; Γιατί μας πρήζεις; Αυτό δεν επέλεξες να κάνεις στη ζωή σου; Εμείς τι φταίμε να μας τα λες; – Απάντηση: Α.
Βασικά, βαρέθηκα να μην απαντάω. Βασικά άντε μου και στο διάολο. Βασικά δουλεύω σαν το σκυλί από 13-17 ώρες ημερησίως με μισθό της πείνας. Γιατί; Να γιατί. Έρχεται κάποιος στο γραφείο. Αμοιβή μου για την παρεχόμενη υπηρεσία είναι 150 ευρώ με το Φ.Π.Α., ήτοι 150 δια 1,23 (αποφορολόγηση) ίσον 121,95 καθαρή αμοιβή + 28,05 Φ.Π.Α. Παντελωνιάζω λοιπόν 121,95. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!! Ναι καλά. Με αυτά πλερώνω ταμεία, φόρους, Δ.Ε.Κ.Ο. Μου μένουν κοντά στα 9-12 ευρώ καθαρά. Πςςςςς φεύγω για Ίμπιζα λέμε. – Αντίλογος: Τι γκρινιάζεις ρε; Δηλώνεις τίποτα; Όλα μαύρα είναι. Τι μας κλαίγεσαι; Τι να πουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι;; Μιλάς και από πάνω;;;; - Απάντηση: Α. Δουλεύει κανείς από αυτούς τις ώρες, που δουλεύω εγώ; Μπα… Δεν νομίζω….

Πάω στις δημόσιες υπηρεσίες και με αντιμετωπίζουν ως άτεγκτο εγκληματία, που μόλις βίασε 1 μωρό, πούλησε τη μάνα του και τώρα πίνει μπύρες για να το γιορτάσει. Κάτι κατεβασμένες προβοσκίδες μέχρι τον Άδη μόλις διαπιστωθεί η δικηγορική μου ιδιότητα. Βρε κάνε μου τη χάρη και τράβα στον Καιάδα να μου πεις τι καιρό κάνει. Αν πάω να δευτερώσω κουβέντα και να πω το οτιδήποτε, οπουδήποτε, στον οποιοδήποτε, είμαι διωκόμενος ως άλλη μεσαιωνική μάγισσα.

Αν βγω έξω, αν βρω χρόνο, μόλις διαπιστωθεί η ιδιότητά μου είτε είμαι στο μπαρ, είτε στη στάση του λεωφορείου, είτε στην υπεραγορά (σούπερ μάρκε) είτε στο δρόμο, είτε στο μετρό θα μου πουν για εκείνο το μπατζανάκη του ξαδέλφου, του ανιψιού, της αδελφής, του πρωτοξάδελφου, του κουμπάρου, της θείας του Περικλή με εκείνο το δύσκολο κληρονομικό και ποια είναι η άποψή μου και πώς θα το λύσει ο άνθρωπος γιατί είναι φτωχός και δεν μπορεί να τρέχει στους δικηγόρους. Και εγώ σαν γνήσιος βλαξ θα απαντήσω. Δωρεάν. ΤΖΑΜΠΑ. – Α.

Είμαι εγώ, ο φοροφυγάς, που θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους αδύναμους, που απέχω γιατί με το νέο ΚΠολΔ ο κόσμος θα χάνει τα σπίτια του για 2,58 ευρώ χρέος. Εγώ, που ξενύχτησα το βράδυ της πρωτοχρονιάς για εκείνο το υπερχρεωμένο, για να βοηθήσω. Εγώ ο εγκληματίας, ο φοροκλέφτης, ο απείθαρχος Νεάντερνταλ, που θέλω να καταφάω και να κατακλέψω τον κόσμο όλο. Αυτός είμαι εγώ, κυρίες και κύριοι, ο Αντώνιος Ζαπάντης, ο αλήτης δικηγόρος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, το καθίκι της διπλανής πόρτας.

Κατρούγκαλε, σε σένα και στο παρεάκι σου απευθύνομαι, ξέρεις, τον Αλέξη. Επειδή κάποιοι δικηγόροι είναι βολεμένοι (καλή ώρα) δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε κακοί ή βολεμένοι. Οι περισσότεροι παλεύουμε για τα προς το ζην. Σε είχαν καθηγητή αρκετοί φοιτητές, ξέρεις, στο Δ.Π.Θ. Ξέρεις μωρέ, εκεί που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις….. Που έλεγες όλα αυτά τα αντιμνημονιακά πράματα και πόσο κακό είναι το μνημόνιο και πόσο αντισυνταγματικό…… Τι σου λέω τώρα ε; Δεν πειράζει ρε Γιώργο μου, εσύ να είσαι καλά λεβεντάκο μου. Ούτως ή άλλως εμένα θα με σβήσεις από το χάρτη οσονούπω.

[Υ.Γ. Να αφανίσουμε τους δικηγόρους, αυτοί είναι η πηγή όλων των κακών. Είναι επικίνδυνοι, ξέρουν το νόμο. Όμως μέχρι τότε, εγώ θα φοροδιαφεύγω ρε. Θα είμαι ο καθίκης και θα έχω ληστρικές αμοιβές! Θα κοροϊδεύω τον κόσμο, την κοινωνία, τον φτωχό! Μουάχαχαχαχαχαχαχαχαχα (Μόνο εγώ και ο Bowser από το Super Mario τέτοιο γέλιο….)]

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Το Ανάλυσε το είναι ένα ανεξάρτητο site αποτελούμενο κυρίως από νέα άτομα. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια κάνοντας μας δωρεά. Ευχαριστούμε 🙂

Αντώνιος Ζαπάντης

Da mihi factum, dabo tibi ius. Αγαπώ τα νομικά όπως αγαπώ και το χιούμορ. Δεν είμαι συγγραφέας... Απλώς μου αρέσει να γελάω και να παρασύρω και άλλο κόσμο...

1 comment

 1. Αστερης Reply

  Τα ζω 35 χρόνια τωρα όλα αυτα, απο τότε που έβγαλα τιμολόγια…
  Και πλήρωνα ΦΠΑ απο την πρώτη μερα που μπήκε (στην αρχή καπως αλλιως το λεγανε…), όχι απο το 2011 που μπήκε σε σας…
  Τετοια και χειρότερα ζούσαμε στο πετσί μας “απο εξ ανέκαθεν” όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, (είχαμε δεν είχαμε έσοδα το Ταμείο έπρεπε να πληρωθεί, είχαμε και …¨αντικειμενικά τεκμήρια φορολόγησης” -δηλ “πλέρω!”, έχεις δεν έχεις έσοδα-, άντε να το καταλάβει αυτο μισθωτός και συνταξιούχος – όχι μόνο του δημοσίου αλλά και του “ιδιωτικού”-, άσε να δουλεύεις 18ωρα και σαββατοκύριακα) μερικά που δεν τα είχατε τωρα ήλθαν όλα και σε σας…
  Και μια που ξερετε και τους νόμους, και δεν χρειάζεται να ψάχνετε να βρείτε κανενα φίλο ή να πληρώνετε άλλους, μου φαίνεται πως καπως θα την καβατζάρετε πάλι, γιατί το σύστημα δεν το συμφερει να μην έχει μαζί του λογιστες και δικηγόρους… Αν όχι, τότε (το σύστημα) θα καταρεύσει (που δεν το πιστεύω…)
  Όχι πως είναι σωστα αυτά τα μετρα, κάθε άλλο, αλλα αν δεν σε τσούξει ο δικός σου κ@λος, δεν ξερεις τι είναι να τσουζει ο κ@λος του διπλανού σου τοσα χρόνια..
  Άντε βαλτε και κανένα χεράκι ναλθουν (αυτά) τα πάνω-κατω, και ξεχωρίστε λίγο απο εκείνους πουχουν και εκμεταλλεύονται στο γραφείο τους 5-10 σαν και σας, και κανουν όνομα και κυρίως χρήμα στην πλάτη σας!

Leave a reply