Εκδήλωση με θέμα: Αγωγή αποζημίωσης για παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού-17/2/2017, ΔΣΑ

O Ερευνητικός Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA), διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

 

«Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Η Οδηγία 2014/104/ΕΕ ως πρόκληση για τον εθνικό νομοθέτη και τον εφαρμοστή του δικαίου της Ε.Ε.»

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60).

 

Ομιλητές

 

- Ρ.Ε. Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νομική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Σχέση δημόσιας και ιδιωτικής επιβολής
στο ενωσιακό δίκαιο ανταγωνισμού μετά την Οδηγία 2014/104/ΕΕ»

 

- Λ. Κιτσαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού και Αστικού Δικονομικού Δικαίου, Νομική Σχολή, Δ.Π.Θ., με θέμα: « Βασικά ουσιαστικού δικαίου ζητήματα της οδηγίας 2014/104/ΕΕ, ιδίως σε σχέση με το κοινό αδικοπρακτικό δίκαιο»

 

- Β. Καραγιάννης, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου (Universite Libre de Bruxelles), εντεταλμένος διδασκαλίας Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Το σύστημα των κοινοποιήσεων στην οδηγία 2014/104/ΕΕ»

 

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΕΣ

 

- Θ. Ηλιόπουλος, ΜΔΕ Ευρωπαϊκό Δίκαιο-Ε.Κ.Π.Α., LLM Law and Economics-Utrecht University, με θέμα: «Οι μέθοδοι ποσοτικοποίησης της ζημίας από παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού»

 

- Κ. Μανίκας, ασκούμενος δικηγόρος, δικηγορική εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες, με θέμα: «Η ένσταση μετακύλισης της ζημίας στις αγωγές αποζημίωσης λόγω παραβάσεων του δικαίου ελεύθερου ανταγωνισμού και οι προϋποθέσεις θεμελίωσής της»

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Βασίλειος Χριστιανός, ομότιμος Καθηγητής Δικαίου της ΕΕ και Διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

 

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply