Εξελέγη στο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών ο δικαστής Δημήτρης Ράικος

Στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο λειτουργεί από το 2008 με έδρα στη Νέα Υόρκη, εξελέγη ο δικαστής Δημήτρης Ράικος.

Ο κ. Ράικος ήταν ένας από τους συνολικά 182 υποψήφιους που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τις τέσσερις θέσεις που ήταν κενές και κατάφερε να εκλεγεί.

"Εκτός από αναγνώριση της προσωπικότητας του ιδίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του, συγχαίροντας τον για την εκλογή του και ευχόμενο κάθε επιτυχία στο έργο του.

"Στην εκλογή του κ. Ράικου συνέβαλε καθοριστικά η συστηματική προώθηση της υποψηφιότητάς του από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Επιτυγχάνεται δε λίγες μόλις ημέρες μετά από την εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019", αναφέρει το υπουργείο.

Πηγή : news247.gr

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

1 comment

Leave a reply