Γιατί το "The Flash" αξίζει.

Ήμουν και γω μικρούλης όταν έβλεπα τα πρωινά του Σαββατοκύριακου το Batman: The Animated Series στον Antenna. Τα απογεύματα είχε ( μπορεί να το έβαζε το Mega αυτό δεν θυμάμαι) τον πιο γρήγορο άνθρωπο στο κόσμο a.k.a. The Flash. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαινόμουν απλά σε αυτές τις ηλικίες οτιδήποτε που μοιάζει έστω και λίγο με καρτούν και δεν είναι άνθρωποι με κουστούμια που απλά κάθονται και συζητάνε, απλά το βλέπεις.

Το 2014 ( που δεν είμαι πια τόσο μικρούλης) έχουμε ένα νέο approach του Flash, με την ονομασία (dun dun dun ) The Flash (the good one). Δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα εντελώς, όμως δεν είχα παρά να δω τα πρώτα επεισόδια μονοκοπανιά για να καταλάβω.

Batman4

ahhh, thats the stuff!!

 ->Πλοκή. Ο Flash φαίνεται ότι είναι ο επόμενος big-thing  hero στην DC. Θα έρθει η δική του animated movie, το Justice League: The Flashpoint Paradox  ήταν πραγματικά απίστευτο, και γενικότερα φαίνεται μια μικρή στροφή από τον Batman που κυριαρχούσε τις δύο προηγούμενες 10ετίες. Εξερευνούμε νέες ιστορίες, νέα πρόσωπα, νέα challenges. Ούτε έχει τόσο backage όπως ο Superman ή ο Batman (αναγκαστικά δηλαδή σε αυτούς θα δείξεις ότι ο Κρύπτον καταστράφηκε και ότι οι γονείς του δεύτερου δολοφονήθηκαν) και έτσι μπορούν να πειραματιστούν με τον Flash. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για κάτι άλλο.

 ->Αρκετά καλό CGI. Καταλαβαίνω ότι για να έχει  μια εβδομαδιαία σειρά 40λεπτών  τέλεια οπτικά εφέ θα πρέπει ή ο παραγωγός να είναι μάτσο ή να αποφάσισαν πως θέλουν να χρεοκοπήσουν το στούντιο. Το Flash κρατάει το πήχη αρκετά ψηλά, ωστόσο δεν θα είχα πρόβλημα ακόμα και αν δεν το έκανε. Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε με γουρλωμένα μάτια αεροπλάνα να κατακρημνίζονται μέσα σε άλλα αεροπλάνα, μέσα σε ελικοφόρα που πέφτουν στην πόλη και γκρεμίζουν κτίρια. Οι σειρές έχουν να κάνουν περισσότερο με το conflict των χαρακτήρων και την εξέλιξη τους. Good job though.

 ->Τόνος(όχι το ψάρι). Μετά το The Dark Knight ( που είναι γαμάτο) οι χαρακτήρες της  DC για κάποιο λόγο οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι σκοτεινοί και ρεαλιστικοί και χωρίς χιούμορ. Ευτυχώς αυτό δεν γίνεται εδώ, η σειρά φαίνεται να έχει πιο χαλαρό τόνο, χωρίς να γίνεται κωμική. Ο Flash (και η διαφορετικότητα του με το Batman)  ήταν πάντα το comic relief της Justice League και κάπως έχει διατηρηθεί.

fat-flash

Ναι...συνέβη!

 ->One universe. Είδαμε το crossover με τον Arrow ήδη από το πρώτο επεισόδιο, υπάρχουν φήμες πως είναι στο ίδιο σύμπαν με το Gotham, οπότε ποιος μου λέει ότι δεν πάμε σε ένα low-budget DC universe; ( που γουστάρω!!). Δεν υπάρχει περίπτωση  Flash και Arrow δεν συνεργαστούν (εκτός αν το Flash δεν πάει για δεύτερη σεζόν, πράγμα απίθανο).

Overall: Καλή προσπάθεια, δεν με ενοχλούν τα low budget projects, αρκεί να κρατούν επίπεδο σε πλοκή και χαρακτήρες. Το Flash φαίνεται να είναι η επόμενη decent σειρά που θα παρακολουθώ ανά βδομάδα.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;