Οι Φύλακες του Γαλαξία Movie Review.

Και εγώ όπως και εσείς όταν είδα το τίτλος της ταινίας είπα «The fuck? Ποίοι είναι αυτοί;»
Όπως φαίνεται είναι μια ετερόκλητη ομάδα που αποτελούνται από δύο ωραίους , δύο μύες ( ο ένας είναι λίγο πιο αξιολάτρευτος 😛 ) και ένα γαμάτο ρακούν.

Αποφάσισα ωστόσο να τους δώσω μια ευκαιρία . Έσκασα τα ωραιότατα λεφτά μου για μια ταινία 3D ( σας έχω πει ποτέ ότι μισώ το 3D;) , φόρεσα τα ειδικά γυαλιά πάνω από τα κανονικά μου γυαλιά, γιατί δεν έβλεπα τίποτα αλλιώς, και πήγα.

Ήμι-spoilers.

Overall ήταν αρκετά καλό το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον για μια ομάδα  «αντι-ηρώων που γίνονται τελικά ήρωες» που δεν είχα ξαναακούσει ποτέ, ούτε διαβάσει. Απλή πλοκή, καλογυρισμένο, δουλεμένα οπτικά εφέ ( σας έχω πει ποτέ ότι μισώ το 3D; Σε αυτή τη ταινία όχι και τόσο) , ανεπτυγμένοι χαρακτήρες όσο επέτρεπε η ταινία ,IamGrootσυνέχεια και  άπειρες πλάκες. Γενικά ένα πολύ ευχάριστο δυομισάωρο της ζωής μου. Δεν απευθυνόταν σε μικρά παιδιά αποκλειστικά, ούτε σεfanboys.Θετικότατο. Ποιότητα εικόνας, και όχι κλασσικό κλασσικό χολυγουντιανό προφίλ.Soundtrackαπό τραγούδια του ’70 τα οποία δεν ακούω ( εκτός από τοPinaColadasong) , όμως μπορώ να πω ότι έδεσαν πολύ ωραία και τα απόλαυσα ακόμα και εγώ.gotg
Στους Φύλακες έγινε κατάχρηση αυτού του τρόπου, σε σημείο που με κούρασε. Δηλαδή κάθε δεύτερη ατάκα ήταν πλάκα , τόσο  όπου σε κάποιες στιγμές απλά προσπέρναγα τις πλάκες, οι οποίες είχαν χάσει και το στοιχείο της έκπληξης, καθώς περίμενα ότι θα γίνει μαλακία. Το μόνο πρόβλημα που θα εντόπιζα, και μόνο από εκεί χάνει η ταινία είναι το υπερβολικά κωμικό στοιχείο. Δηλαδή από το Iron man 2 και περισσότερο από τους Avengers , η Μarvel έχει ακολουθήσει σε όλες τις ταινίες της το μοντέλο της κωμικοπεριπέτειας . Αυτό το μοντέλο λειτουργεί κυρίως με βάση το αντιφατικό χαρακτήρα που έχει αλλά και το χαρακτήρα του απροόπτου της πλάκας. Δηλαδή πχ στους Avengers έχουμε εισβολή εξωγήινων από την μία , μια πολύ κρίσιμη στιγμή, και τον Hulk να χτυπάει υπουλο-κωμικά τον Θορ  από την άλλη. Διατηρείται ο σοβαρός χαρακτήρας της ταινίας  και αντιφάσκει με τις μαλακίες που γίνονται, και έτσι  δημιουργείται το κωμικό στοιχείο.  Ακόμα και το Dark Knight το έκανε : «-Whats the difference between you and me ? –Iam not wearing hockey pants».

Έτσι αναιρείται ο σοβαρός χαρακτήρας της ταινίας, και έτσι τα ίδια τα αστεία χάνουν την δυναμική τους, ενώ γίνεται περισσότερο κωμωδία παρά Action. Δηλαδή στο IMDb  οι Φύλακες κατηγοριοποιούνται ως  «Action | Adventure | Sci-Fi». Δεν θα είχα αντίρρηση να βάλουν και  /Comedy.

Σε γενικές γραμμές είναι μια πολύ ευχάριστη ταινία και θα πρότεινα να την δείτε. ( Και σε 3D, παρότι δεν ξέρω αν σας είπα ότι το μισώ).

Spoilers ( Thoughts of myself)

1)      Όταν στην φυλακή εκτόξευαν τις ρουκέτες προς τον πύργου που ήταν οι Φύλακες, κάθε φρουρός ήταν αναγκασμένος να στοχεύει ένα ξεχωριστό τζάμι κάθε φορά; Δεν μπορούσαν όλοι να σημαδέψουν το ίδιο τζάμι, και να το καταστρέψουν  γρηγορότερα; Αλλά υποθέτω το σενάριο απαιτούσε να ανέβει η αδρεναλίνη σε εκείνη τη σκηνή 😛

2)      Ο Ντράξ δεν μπορεί να σκοτώσει κανέναν main character έτσι ;

3)      Εντάξει δεν περιμένατε ποτέ ο Groot     ( spoiler )        να πεθάνει κανονικά έτσι ; Btw σωστός ρόλος για τον Vin Diesel.

4)       «Milano»? Αλήθεια; Μήπως εννοούσες «Millennium Falcon» ;;;;

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;