Η NILS μας παρουσιάζει το πρώτο Χειμερινό Σχολείο της στο Νέο Δελχί "Διεθνής Επίλυση Διαφορών"

Do you want to read the english version? Right here.

Θέλετε να διαβάσετε το κείμενο στα αγγλικά; Ακριβώς εδώ.

Η οργάνωση "Διεθνές Δίκτυο Φοιτητών Νομικής" (NILS)  ύστερα από το τελευταίο επιτυχημένο Θερινό Σχολείο της στο Βουκουρέστι, παρουσιάζει το πρώτο Χειμερινό Σχολείο της στο Νέο Δελχί με τίτλο "Διεθνής Επίλυση Διαφορών".  Η ανάπτυξη της παγκοσμιοποιημένη αγοράς επέφερε την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για διασυνοριακές επενδύσεις, ζητήματα που είναι κεντρικές θεματικές του συνεδρίου. Το σχολείο θα ασχοληθεί κυρίως (πρόγραμμα 25 ωρών)  με την Διεθνής Εμπορική Διαιτησία, τη Διεθνή Επενδυτική Διαιτησία  και Ιδιωτικό Διεθνές δίκαιο, εξερευνώντας τους κανόνες της UNCITRAL, το νομικό πλαίσιο και το πνεύμα της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας, τη δομή των Διεθνών Δικαστηρίων, καθώς και θέματα μεταναστευτικού δικαίου. Εκτός από ενδιαφέροντα μαθήματα, θα  περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σημεία-κλειδιά του Νέου Δεχλί όπως π.χ. το Akshardham ή το Κοινοβούλιο.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ο πρόεδρος της NILS, Pratik Bakshi , δήλωσε αποκλειστικά στο analuseto.gr πως :

"Η σταθερή αύξηση των διασυνοριακών συναλλαγών όλα αυτά τα χρόνια έχει ανοίξει δρόμο για την ανάπτυξη της περιοχής της διεθνούς επίλυσης διαφορών. Αυτό το Χειμερινό Σχολείο έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους μαθητές από διάφορα μέρη του κόσμου και έχει διαδραστικές συνεδρίες σε αυτόν τον τομέα του δικαίου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις και την εμπορική διαιτησία. Έχουμε προσκαλέσει πολλές εμπειρογνώμονες της βιομηχανικής αγοράς προκειμένου να παρέχουν στους συμμετέχοντες πρακτικές γνώσεις σχετικά με το θέμα. Τέλος, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό πρόγραμμα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν αυτό που αποκαλούμε "Απίστευτη Ινδία"! Σας περιμένουμε όλους εκεί!! "

Το Χειμερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί, στην Ινδία από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 40 και οι αιτήσεις έχουν ήδη ανοίξει. Προκειμένου να συμμετέχετε αρκεί να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εδώ  και εφόσον επιλεγείτε θα πρέπει να καταβάλλετε τα ποσά εγγραφής στο πρόγραμμα που είναι 50$ για μέλη του NILS και 80$ για μη-μέλη.

Η NILS παρέχει την επιλογή να σας προσφέρει κατάλυμα σε ξενοδοχείο, για όλη τη διάρκεια του προγράμματος με επιπλέον 50 $ , ενώ η αναλαμβάνει να προμηθεύσει δωρεάν στους συμμετέχοντες με κάρτα μετακινήσεων metro!  Φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια με την έκδοση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων (π.χ. ταξιδιωτική visa) θα έχουν την αντίστοιχη βοήθεια, ενώ η NILS θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερο ή να επισκεφθούν διαφορετικά μέρη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του NILS ( http://www.nilsinternational.org/nils-winter-school-new-delhi.html) ή να επικοινωνήσετε με εκπρόσωπο του NILS στην χώρα σας.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply