Η Νομική Κομοτηνής σε Εικονική Δίκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Η ομάδα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση ως μία από τις 20 καλύτερες ομάδες επί συνολικά 95 υποψηφιοτήτων από ισάριθμες Νομικές Σχολές από 35 κράτη μέλη του  Συμβουλίου της Ευρώπης

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  συμμετείχε με τους φοιτητές Ειρήνη Γερογιάννη – Κελαϊδίτου (3ο έτος), Σωτήρη Ιωαννίδη (3ο έτος), Παντελή Μπράτη (4ο έτος), Σοφία Παπαδήμα (τελειόφοιτη), υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Γιώργου Θεοδόση, στην τελική φάση του Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα (European Human Rights Moot Court Competition) που οργανώθηκε από την ELSA International στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο το  τετραήμερο 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2017.
Η συμμετοχή σ’ αυτόν τον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης αποτελεί σημαντικότατη διάκριση για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου μας, αφού η ομάδα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση ως μία από τις 20 καλύτερες ομάδες επί  συνολικά 95 υποψηφιοτήτων από ισάριθμες Νομικές Σχολές από 35 κράτη μέλη του  Συμβουλίου της Ευρώπης. Η μοναδική δε εμπειρία που τα μέλη της ομάδας απεκόμισαν από τη συμμετοχή και την αγόρευση ενώπιον του ΕΔΑΔ θα τους  συνοδεύει σε όλη τους την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply