Μάλλον στον αέρα ο ΕΦΚΑ με απόφαση του ΣτΕ

Με βάση πληροφορίες του ΣΚΑΙ, το Συμβούλιο της Επικρατείας  πρόκειται να κρίνει με απόφαση του αντισυνταγματικές τις διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του ενιαίου ταμείου ασφάλισης, δηλαδή τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη, με ψήφους 17 υπέρ 8 κατά, την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την εισφορά του 20%.

«...Αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016...ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους...» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

 

http://www.skai.gr/news/greece/article/370811/alusidotes-adidraseis-gia-tin-apofasi-tou-ste-na-xilosei-ton-efka/#ixzz5CFJRAzsQ

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply