ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Χθες 3-06-2017 και ημέρα Κυριακή η τρομοκρατία έκανε πάλι την εμφάνισή της Ευρώπη. Στο  Λονδίνο, αρχικά όχημα "έπεσε" πάνω σε πεζούς και εν συνεχεία ακολούθησαν εν ψυχρώ επιθέσεις σε πολίτες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επτά (7) νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων, νέοι άνθρωποι και μία έγκυος (!!!).  Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα που πλήττει την Αγγλία.

Σχεδόν ταυτόχρονα στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο, χιλιάδες Ιταλοί παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League, και όταν ακούστηκε ένας έντονος θόρυβος, υπήρξε μεγάλη αναστάσωση και η πρώτη σκέψη όλων ήταν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιος πανικός που οδήγησε σε πρωτοφανές ποδοπάτημα και σε τραυματισμό τουλάχιστον χιλιών (1000) ατόμων, με ορισμένους εξ αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εν τέλει, δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όμως εκ της αντιδράσεως του κόσμου φαίνεται ότι ο φόβος της τρομοκρατίας έχει κυριεύσει την Ευρώπη.

Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στα θύματα της τρομοκρατίας και να καλέσουμε τους θύτες να παύσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.