Ο νέος Πρόεδρος και τα..... παρελκόμενα της ψηφοφορίας

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκλέγχθηκε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος λαμβάνοντας 233 θετικές ψήφους.

Ως προς τους υπόλοιπους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου, τον Νίκο Αλιβιζάτο ψήφισαν οι τριάντα βουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ενώ υπήρξαν 32 «παρών» από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, υπήρξαν πέντε απουσίες μεταξύ των οποίων δύο «ηχηρές» και με πολιτικό περιεχόμενο. Πρόκειται για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από την ΝΔ που είχε ενημερώσει για τη διαφωνία του με την υποψηφιότητα και την επιλογή του κόμματός του να την στηρίξει αλλά και για την κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ. Απουσίαζαν λόγω προσωπικού, και όχι πολιτικού, κωλύματος οι Αλέκος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης από την ΝΔ και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, κατά την ψηφοφορία αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χαμηλόφωνα τη στήριξή τους στον κ. Παυλόπουλο, στοιχείο ενδεικτικό της έντονης δυσφορίας τους ως προς τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Αλέξη Τσίπρα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι οι ίδιοι τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την αντίστοιχη διαδικασία για την εκλογή του κ. Σταύρου Δήμα, βροντοφώναζαν «παρών».

Τα «πικάντικα» της ψηφοφορίας...

Αξίζει να σημειωθεί πως με καθυστέρηση μισής και πλέον ώρας ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πριν τη έναρξη της διαδικασίας, στα πηγαδάκια πρωταγωνιστούσε το ζήτημα της τυχόν διαφοροποίησης της Ραχήλ Μακρή.

Στο μεταξύ, ευδιάθετος και ομιλητικός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε χιούμορ με την Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και τη Σοφία Βούλτεψη, ενώ σηκώθηκε και πήγε στη θέση όπου καθόταν ο Κώστας Καραμανλής και τον χαιρέτισε.  Επιπλέον, να σημειωθεί πως όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ανάγνωση της διαδικασίας, με κάθε λεπτομέρεια, ακούστηκε από τα... ορεινά η λέξη «έλεος», προφανώς λόγω της σχολαστικότητας της Προέδρου.

Και στο πλαίσιο της χιουμοριστικής διάθεσης που μας διακατέχει, ας προβούμε σε έναν ευρύτερο κοινωνικό σχολιασμό για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ο οποίος φορούσε το ίδιο σακάκι που φοράει τις τελευταίες ημέρες και στο Eurogroup, ωστόσο χωρίς κασκόλ. Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει, μπερδεύτηκε με το μικρόφωνο και αφού είπε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου έσκασε στα γέλια, ύστερα ήπιε λίγο νερό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τον «σκούντηξε» πειραχτικά…

Ποιος... έκλεψε την παράσταση;

Ο υπεύθυνος επί του ονομαστικού καταλόγου Δημήτρης Γάκης, ο οποίος δεν φάνηκε αντάξιος συνεχιστής του προκατόχου Δάνη Τζαμτζή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδευε τα ονόματα των βουλευτών, ακόμα και εκείνων του δικού του κόμματος, τα ονόματα των υποψηφίων Προέδρων, ενώ παράλληλα διαμαρτυρόταν ότι δεν άκουγε τις τοποθετήσεις των βουλευτών, ζητώντας τους να δηλώνουν την ψήφο τους με στεντόρεια φωνή.

Εμπλοκή, χωρίς όμως να ευθύνεται ο κ. Γάκης , υπήρξε και με την ανάγνωση του ονόματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχαήλ Αβράμη-Αρβανίτη. Αυτό γιατί ο βουλευτής είχε στείλει σημείωμα με το οποίο ζητούσε να διαγραφεί το «Αβράμης».
Το σημείωμα όμως δεν το έλαβαν οι υπηρεσίες υπόψη με αποτέλεσμα να «εκραγεί» ο βουλευτής. «Δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω και άρχισα να στέλνω σημειώματα» είπε με ειρωνικό ύφος.

Για να μην ξεφεύγουμε όμως από τον θεματικό μας πυρήνα, ο νέος Πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, οπότε και λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια, ενώ πριν από δύο μέρες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη του προεδρείου μετέβησαν στο πολιτικό γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να τού ανακοινώσουν το αποτέλεσμα.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.

Leave a reply