ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!!!

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό.

Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.

1 comment

  1. Καταργείται το αναβολόσημο | Ανάλυσέ το Reply

    […] Την πρόταση να καταργηθεί το αναβολόσημο φέρεται να κατάθεσε στις διαπραγματεύσεις ο Ε.Τσακαλώτος, ισχυριζόμενος πως το μέτρο έχει επιβαρύνει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη χωρίς πραγματικά αντίκρυσμα. Οι θεσμοί φαίνονται θετικοί. Δείτε περισσότερα εδώ. […]

Leave a reply