Συνέντευξη με τον Drujescu Tudor Florin, Φοιτητή Νομικής και μέλος των Toastmasters!

Θέλετε να διαβάσετε την αγγλική εκδοχή; Εδώ.
Do you want to read the english version? Right here.

  1. Ποίοι είναι οι Toastmasters;

Οι Toastmasters είναι μια μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα που απαρτίζεται από διάφορες λέσχες ανά τον κόσμο με κύριο στόχο να βοηθήσει τα μέλη της να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές, ρητορικές και ηγετικές τους ικανότητες. Η ομάδα ξεκίνησε από  μια και μόνη λέσχη που ιδρύθηκε το 1924 στις Ηνωμένες Πολιτείες από κάποιον ονόματι Ralph C Swedlay ο οποίος ήθελε να βελτιωθεί στις δημόσιες ομιλίες και ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου έπρεπε να εκφωνήσει προπόσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις. Εξ ου και το όνομα της ομάδας. Σήμερα μετριούνται πάνω από 300.000 μέλη οργανωμένα σε τοπικές λέσχες σε όλο τον κόσμο.

  1. Ποιος είναι ο κύριος σκοπός της ομάδας;

Κύριος σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει νέους ηγέτες, πράγμα που έχει αναλάβει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Toastmasters. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει όσους συμμετέχουν να βελτιώσουν τις ρητορικές και ηγετικές τους ικανότητες.

  1. Πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος των Toastmasters;

Αρχικά πρέπει να βρει την πλησιέστερη σε αυτόν λέσχη, να παραβρεθεί σε μια ενημερωτική συνάντηση και  να ρωτήσει κάποιον από τη λέσχη για περαιτέρω οδηγίες για το πώς θα γίνει μέλος.

  1. Πρόσφατα συνδιοργάνωσες το Θερινό Σχολείο της NILS Bucharest με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα στις εμπορικές σχέσεις. Σε βοήθησε σε όλο αυτό η εκπαίδευσή στους Toastmasters;

Παρόλο που είμαι μέλος των Toastmasters Idest του Βουκουρέστι μόνο για ένα μήνα μπορώ να πω ότι με βοήθησε να νιώθω πιο άνετα όταν απευθύνομαι  σε μεγάλο κοινό, να ανακαλύψω τις ηγετικές μου ικανότητες δίνοντας μου ώθηση να δουλέψω παραπάνω για να τις τελειοποιήσω. Επιπλέον άρχισα να βελτιώνομαι περισσότερο στις μη προσχεδιασμένες μου ομιλίες, οπότε ναι θεωρώ πως με βοήθησε.

  1. Θα συνιστούσες τους Toastmasters;

Θα του συνιστούσα στον καθένα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξασκηθεί κανείς σε ομιλίες μπροστά σε κοινό.

Σε βοηθάει να ανακαλύψεις ηγετικές ικανότητες που μέχρι προηγουμένως νόμιζες ότι δεν διέθετες  και έπειτα να τις βελτιώσεις και να τις εξελίξεις. Για παράδειγμα, εάν σε ενδιαφέρει ο χώρος της πολιτικής είτε ως δικηγόρος είτε σε ένα πόστο που απαιτεί να εκφράζεσαι μπροστά σε κοινό, το να είσαι μέλος των Toastmasters είναι κάτι που χρειάζεσαι.

  1. Τι θα έλεγες σε μια γοργόνα για να την πείσεις να σου δώσει φαγητό;

Θα της το ζητούσα και αν χρειαζόταν θα της έλεγα και μερικά « ψαρωτικά » αστεία. ☺

  1. Πες μας περισσότερα για σένα, ποίοι είναι οι στόχοι σου προς το παρόν;

Προς το παρόν απλά θέλω να μάθω το Ρουμανικό και το Διεθνές Δίκαιο, να βελτιώσω όσο περισσότερα προτερήματα μου μπορώ, να γνωρίσω καινούριους ανθρώπους και να περάσω όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια.

  1. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Κύριος στόχος μου είναι να γίνω κάποια στιγμή δικηγόρος. Άλλος ένας τομέας που θα με ενδιέφερε επαγγελματικά είναι το Μάρκετινγκ και οι Δημόσιες Σχέσεις, όπου θα μπορούσα να εργαστώ ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες ή πολιτικούς. Ωστόσο, εφόσον στη Ρουμανία η καριέρα σε αυτόν τον τομέα είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, προς το παρόν συγκεντρώνομαι περισσότερο στη δικηγορία.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply