Τα 10+1 πιο δημοφιλή Μεταπτυχιακά Προγράμματα Νομικής σε Τραπεζικό, Ασφαλιστικό & Χρηματοοικονομικό Δίκαιο ανά τον κόσμο

Οι Τραπεζικοί και Χρηματοπιστωτικοί τομείς του κόσμου - για να μην αναφέρουμε τις σχετικές Βιομηχανίες - είναι τεράστιοι, εξαιρετικά ρυθμισμένοι και συνεχώς εξελισσόμενοι.  Λόγω του μεγέθους και της δυναμικής φύσης αυτών των τομέων, οι νόμοι που τις διέπουν είναι συχνά εξαιρετικά περίπλοκοι, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί σε αυτούς τους κλάδους έχουν σε μεγάλη ζήτηση. Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Τραπεζικό, το Χρηματοοικονομικό ή το Ασφαλιστικό Δίκαιο μπορεί να προετοιμάσει αποφοίτους για διάφορες θέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα: μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται για δικηγορικές εταιρείες που εκπροσωπούν εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Άλλοι βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να περιηγηθούν στο σύνθετο δίκτυο συμβολαίων και κανονισμών. Επιπλέον, ένα μεταπτυχιακό στο Τραπεζικό ή στα Οικονομικά μπορεί να βοηθήσει όσους επιθυμούν να εργαστούν ως δικηγόροι σε μια τράπεζα ή σε άλλη επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ή ακόμα και σε ένα ρυθμιστικό όργανο.

Τα 10+1 πιο δημοφιλή πανεπιστήμια ανά τον κόσμο για να σπουδάσει κάποιος Τραπεζικό, Χρηματοοικονομικό ή και Ασφαλιστικό Δίκαιο είναι τα εξής:

1.Columbia University - Columbia Law School (CLS)- Νέα Υόρκη

Το 2011, το Κέντρο της Σχολής για την Παγκόσμια Νομική Μετατροπή ξεκίνησε τo μοναδικό πρόγραμμα Global Finance and Law Ιnitiative, το οποίο παράγει μια σειρά από έρευνες που εξετάζουν τις συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει τον νομικό κόσμο. Αν και η σχολή δεν προσφέρει εξειδικευμένο LL.M. στα Χρηματοοικονομικά, δεν αποθαρρύνει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στον τομέα.

2. New York University (NYU)- School of Law- Νέα Υόρκη

Οι μελέτες του Κέντρου για τις Χρηματοπιστωτικές Ιδρυτικές Νομικές Υπηρεσίες του NYU είναι ίσως η πρώτη έρευνα στον κόσμο που εξετάζει τις Κεντρικές Τράπεζες. Η γειτνίαση της σχολής με τη Wall Street δίνει στους φοιτητές του LL.M. πρόσβαση σε μερικές από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες του κόσμου.

3. The London School of Economics and Political Science (LSE)- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Law and Financial Markets Project της σχολής πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δημοσιεύει μια σειρά από έρευνες στον τομέα του Οικονομικού Δικαίου και της ρύθμισης. Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τον τομέα, μπορούν να παρακολουθήσουν το LL.M. στο Banking Law and Financial Regulation και να επωφεληθούν από τη στρατηγική θέση του στο Λονδίνο.

4. Harvard University - Harvard Law School (HLS)- Cambridge, Μασαχουσέτη

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ έχουν πραγματοποιήσει σημαντική έρευνα στον τομέα του χρηματοοικονομικού δικαίου. Το Πρόγραμμα για τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά Συστήματα της σχολής, το οποίο ιδρύθηκε το 1986, εξετάζει διάφορα θέματα στον τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Διεθνών Οικονομικών, των Κεφαλαιαγορών και της Χρηματοοικονομικής Ρύθμισης. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη χρηματοοικονομική νομοθεσία μπορούν να επιδιώξουν το Μεταπτυχιακό του Χάρβαρντ. Επικεντρώνεται στο Εταιρικό Δίκαιο, τα Οικονομικά και τη Διακυβέρνηση.

5. King's College London (KCL)- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το LL.M στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο του KCL εξετάζει διάφορα ζητήματα των Παγκόσμιων Χρηματοπιστωτικών Αγορών. Η σχολή δημοσιεύει ουσιώδη έρευνα στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο και η θέση του KCL στο Λονδίνο θέτει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου.

6. ILF Institute for Law and Finance at Frankfurt University - Φρανκφούρτη, Γερμανία

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Νομικών και Οικονομικών, το οποίο ιδρύθηκε το 2002 από το Πανεπιστήμιο Goethe της Φραγκφούρτης, διεξάγει σχετικές έρευνες και πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις. Λειτουργεί επίσης ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά, κατά το οποίο οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Η τοποθεσία της σχολής στη Φρανκφούρτη σημαίνει ότι οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές μπορούν να σπουδάσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα Οικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

7. George Washington University Law School (GW Law)- Ουάσινγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια

Στεγάζοντας οργανισμούς όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Βιομηχανιών της Ουάσινγκτον, η Ουάσιγκτον είναι ο ιδανικός προορισμός για μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να μελετήσουν τη διασύνδεση μεταξύ χρηματοοικονομικών και ρυθμιστικής πολιτικής. Η Washington, DC φιλοξενεί επίσης τη Νομική Σχολή George Washington University, η οποία προσφέρει ένα LL.M. στον στο Δίκαιο Επιχειρήσεων και το Χρηματοοικονομικό Δίκαιο. Το LL.M. αξιοποιεί τις ιδέες από τη δεξαμενή σκέψης του Νομικού, Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού κέντρου George Washington.

8. Boston University School of Law (BU Law) - Βοστώνη, Μασαχουσέτη

Το LL.M. στο Τραπεζικό και το Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο προετοιμάζει τους μαθητές για τις πολύπλοκες ανάγκες των πελατών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πέρα από μια σειρά σχετικών προγραμμάτων σπουδών, το LL.M. προσφέρει επίσης στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, δικηγορικό γραφείο, κυβερνητική υπηρεσία ή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό. Το BU φιλοξενεί επίσης το Κέντρο Οικονομικών, Δικαίου και Πολιτικής, το οποίο δημοσιεύει σχετικές έρευνες και πραγματοποιεί εκδηλώσεις.

9. National University of Singapore (NUS) - Faculty of Law - Σιγκαπούρη

Το μεταπτυχιακό του NUS στο Δίκαιο περί Εταιρειών & Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, επιτρέπει στους φοιτητές να σπουδάσουν το Οικονομικό Δίκαιο σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Ασίας. Η σχολή αναδεικνύει επίσης έναν εξειδικευμένο ερευνητικό κόμβο - το Κέντρο Τραπεζικού και Οικονομικού Δικαίου - που ξεκίνησε το 2014.

10. Queen Mary University of London (QMUL)- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το QMUL προσφέρει ποικιλία σχετικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός LL.M. στο Τραπεζικό και το Χρηματοοικονομικό δίκαιο, καθώς και ένα μεταπτυχιακό στη Νομική και τα Χρηματοοικονομικά. Οι σχετικοί ερευνητικοί οργανισμοί της σχολής - ο Όμιλος Banking and Finance Law και το Ινστιτούτο Παγκόσμιου Δικαίου, Οικονομίας και Οικονομικών - έχουν δημοσιεύσει μια σειρά από έρευνες σε θέματα όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση.

+1 University of Oxford - Faculty of Law - Oξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι φοιτητές στο Μάστερ στο Δίκαιο και τα Οικονομικά της Οξφόρδης μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Νομικών και Χρηματοοικονομικών Ρευμάτων, με μαθήματα στο Οικονομικό Ρεύμα που διδάσκονται από τον τομέα του παγκόσμιας κλάσης Saïd Business School. Οι απόφοιτοι του προγράμματος ακολουθούν σταδιοδρομία στη Νομική, τα Οικονομικά ή σε θέσεις που υπερβαίνουν τα δύο αυτά πεδία.

*Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τον ιστότοπο του LLM Guide- Master of Laws Programs Worldwide.

Νάντια Μορφωνιού

Aut viam inveniam aut faciam. Περίεργη από τη φύση μου, απόφοιτος Νομικής κατά λάθος. Ή σωστό;

Leave a reply