Το πακέτο Νο2 των προαπαιτούμενων μέτρων

 Το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση φαίνεται να οριστικοποιήθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις Αθήνας και θεσμών και το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την εκταμίευση της υποδόσης του 1 (ενός) δισ. ευρώ. Η λίστα με τα νέα μέτρα παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του EuroWorking group έτσι ώστε να πάρει το πράσινο φως από τους εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 Η εν λόγω λίστα περιέχει συνολικά 13 παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ η Κυβέρνηση έχει ενημερώσει πως θα εκπληρώσει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις έως 22 Δεκεμβρίου. Η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τη δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, τη δημιουργία της ειδικής ομάδας δράσης που θα έχει σκοπό τη διαμόρφωση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καθώς και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Τέλος, προβλέπει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ, την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

Πάνος Καμηνάς

Iam secretly Clark Kent.

Leave a reply