5 φανταστικοί δικηγόροι που δεν θα ήθελες ποτέ να δουλέψεις γιαυτούς στην πραγματικότητα

Άλλο να τους απολαμβάνεις στην μικρή και μεγάλη οθόνη, άλλο να βρίσκεσαι στην δούλεψη τους.

Πάτι Χιούζ (Damages)

Η Πάτι είναι μια σκληρή (αυτοδημιούργητη) μεγαλοδικηγόρος. Έχει αποκαλεσθεί  σκύλα λιγότερες φορές από ότι της αναλογεί. Μια άλφα-γυναίκα με τη δική της δικηγορική εταιρία, θα σε ξεζουμίσει εργασιακά θα σε ξεζουμίσει ψυχολογικά, θα σε ξεζουμίσει ηθικά. Θα βάλει να σκοτώσουν τον γκόμενο σου όσο εσύ γράφεις μια ασήμαντη ανακοπή και περιμένει να σου πει ότι είναι άχρηστη και μετά εάν πάρεις μια μέρα άδεια για να κλάψεις, τότε θα σε απολύσει. Μείνε μακριά. Ειδικά εάν έχεις γκόμενο. Εκτός εάν θέλεις να τον ξεφορτωθείς, αλλά να φύγεις με ψυχολογικά από εκεί μέσα.

Τζον Μίλτον (Ο Συνήγορος του Διαβόλου)

Ο τύπος είναι στην κυριολεξία (σπόιλερ αλέρτ) ο Διάβολος. Τι άλλο πρέπει να σου πω ; Θα σου δώσει ότι ονειρεύτηκες ( και την κόρη του μάλλον ), αλλά σίγουρα θα ξεκινήσεις να έχεις περίεργα συμπτώματα όπως φαντασιώσεις κτλ κτλ, μέχρι να σε διαφθείρει τελείως και να πάρει αυτό που θέλει ( μάλλον το ταλέντο σου ; Την ψυχή σου; Ο Άλ Πατσίνο ήταν πολύ αόριστος σαν χαρακτήρας.)

Φάν Φάκτ : Ο Τζον Μίλτον ήταν μέγας Άγγλος (τυφλός) ποιητής, με το πιο γνωστό του  έργο να είναι το επικό ποίημα «Απολεσθείς Παράδεισος».

Πέρρι Μάνσον (Perry Mason)

O αμερικάνος φανταστικός ποινικός  δικηγόρος, ο οποίος είναι ο κύριος χαρακτήρας σε ντεντεκτιβικά μυθιστορήματα. Συνήθως αποδεικνύει την αθωότητα του πελάτη του, εμπλέκοντας έναν άλλο χαρακτήρα, ο οποίος στη συνέχεια ομολογεί. Πραγματικά στο Urban Dictionary ο όρος Perry Mason  αντιστοιχεί σε "Ένας wannabe δικηγόρος, ο οποίος γνωρίζει το νόμο όσο χρειάζεται για να σας δώσει κακές συμβουλές." Θα μπλέξει και σένα στο τέλος.

Χάρβεϊ Σπέκτερ (Suits)

Οι δεξιότητές του Χάρβεϊ είναι υπερβολικές για δραματικό αποτέλεσμα, αλλά έχουν ρίζες στην πραγματικότητα. Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς για τον Χάρβεϊ είναι η απίστευτη αυτοπεποίθηση του και επίσης η ......απίστευτη αυτοπεποίθηση του. Είναι σίγουρος για τον εαυτό του, τις ικανότητές του και τη γνώμη του - είναι παντού τρομερός και το ξέρει. Ωστόσο μπορείς να υπολογίσεις πάντα ότι θα σου την πει για το οτιδήποτε, θα φύγει εκνευρισμένος από το δωμάτιο, θα είναι εξαιρετικά αυστηρός και είρωνας με ό,τι και να κάνεις και ποτέ δεν θα κάτσει να σου εξηγήσει τι ακριβώς θέλει στην πραγματικότητα. Θα καταναλώσει τεράστιο μέρος από το χρόνο ώστε να αποφύγει να τον δεις σε κατάσταση αδυναμίας ή σε γενικώς σε κατάσταση που δεν είναι στην πέννα. Πάντα δεν κάνεις τίποτα σωστά, και εάν δεν το κάνεις σωστά δεν το έκανες γρήγορα, και εάν το έκανες και γρήγορα θα έχεις κάνει κάποιο άλλο σφάλμα.  Οτιδήποτε για να μην σου δώσει credit, να μην σου δώσει αύξηση, και να αρπάξει ένα κομμάτι της ψυχής σου.  Κλασσικός δικηγόρος, huh?

Σόλ Γκούντμαν (Better Call Saul)

Ο αξιολάτρευτος, πλην παρανόμος και φτωχοδιάβολος, Σολ Γκούντμαν θα σου δείξει περισσότερο μια ανεξάρτητη και θεατρική στάση ζωής, παρά πραγματική δικηγορία. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα σε μπλέξει με ναρκωτικά, μαφίες και θα εξαφανιστεί. Στην καλύτερη θα βρεθείς να θάβεις πτώματα στις 4 το ξημέρωμα. Στην χειρότερη, εσύ είσαι το πτώμα. 

 

 

Bonus . Ένας  Δικηγόρος για τον οποίο  θα ήθελες να δουλέψεις

Χένρι Ντράµοντ (O Κληρονόμος του Ανέμου)

Ο δικηγόρος Χένρι Ντράµοντ όχι μόνο θα υπερασπιστεί την αλήθεια, αλλά θα σέβεται πραγματικά και την αντίθετη πλευρά. Όχι μόνο θα σου μάθει νομικά και ορθολογική σκέψη, αλλά θα σου μάθει πότε να σταματάς, πότε να είσαι ευπρεπής και να σέβεσαι τους ανθρώπους εν γένει.

 

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply