8 συμβουλές για μια επιτυχημένη εξεταστική

Η εξεταστική είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά θα περάσει. Το θέμα είναι αν θα περάσεις κι εσύ κανά μάθημα. Ακολουθούν 8 εύκολες, πρακτικές συμβουλές για μια εξεταστική που δεν θα γίνει αφορμή να σου κόψουν την επιδότηση οι γονείς σου αλλά τουναντίον να την αυξήσουν...

1.Οργάνωση.Συμμάζεψε τα ρούχα σου, μάζεψε τα βρακιά απ το πάτωμα(εγώ προσωπικά τα κρεμάω στο χερούλι της πόρτας)και γενικά κάνε το χώρο που θα περάσεις την αρρώστια κλινήρης για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα να μοιάζει λες και ζει κάποιος εκεί μέσα. Μην το παρακάνεις με ξεσκονίσματα κλπ. Η υποτυπώδης τάξη θα κάνει τους γονείς σου να σταματήσουν το καθημερινό πρήξιμο για το πως είναι έτσι το δωμάτιο σου κι έτσι θα εξασφαλίσεις την ησυχία σου. Τώρα μπορείς να αφοσιωθείς επιτέλους στο διάβασμα.

 

Purchase this image at http://www.stocksy.com/211659

Παράδειγμα έξυπνης εκμετάλλευσης των γενικά άχρηστων πόμολων

 

2.Κάνε ξεχωριστούς σωρούς με τις σημειώσεις, τα βιβλία και την ύλη γενικά των μαθημάτων που θα δώσεις. Αναγκαστικά θα τους έχεις στο πάτωμα μιας και δεν χωράν αλλού. Έτσι οι γονείς σου δεν θα μπορούν να περπατήσουν στο δωμάτιο και επίσης όταν θα έρχονται σπαστικοί γνωστοί στο σπίτι μπορείς να δείχνεις τους τερατώδεις λόφους απ τα βιβλία με διακριτική υπερηφάνεια και περισσή αγανάκτηση υπονοώντας παραλλήλως ότι θα τα διαβάσεις όλα αυτά να μην σε πω ότι τα ξέρεις ήδη κι απλά θες μια επαναληψούλα. Το καλύτερο μ αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορεί σε κάποια φάση να τρομάξεις κι εσύ και να φιλοτιμηθείς.

7777

Βιβλία για τα πρώτα τρία μαθήματα

 

3.Πάρε πολλούς μαρκαδόρους υπογράμμισης σε διάφορα χρώματα. Κάνοντας ελαφρά ανάγνωση υπογράμμιζε ό,τι σ αρέσει. Το βαρετό ασπρόμαυρο βιβλίο γίνεται ξαφνικά πολύχρωμο και δίνει την ευχάριστη αίσθηση ότι μελετήθηκε εις βάθος. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μαρκαδόρων αυτών δε είναι ότι γράφουν ακόμη κι όταν είσαι ανάσκελα που είναι η και η προτεινόμενη στάση μελέτης.

 

666Όλα είναι σημαντικά. Καμία κριτική ικανότητα. Τα υπογραμμίζεις όλα.

4.Πάντα διάβαζε με μουσική. Όσο πιο θορυβώδης η μουσική, τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση σου. Επιβάλλεται να παίζει συνεχώς το ίδιο cd. Υποψιάζομαι ότι λειτουργεί υπνωτιστικά βελτιώνοντας τις μαθησιακές ικανότητες.

5.Μην βγαίνεις έξω. Για να το πετύχεις αυτό μία είναι η μέθοδος η εγγυημένη πλην όμως επικίνδυνη ειδικά το καλοκαίρι: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ. Θα είσαι τόσο απαίσιος που δεν θα έχεις όρεξη για τίποτα και όταν σε παίρνουν οι φίλοι σου με καταπληκτικές προτάσεις για έξω(πράγμα που ποτέ δεν συνέβαινε πριν την εξεταστική)δεν θα θες να πας και αν ακόμη θες δεν θα προλαβαίνεις να εξανθρωπιστείς.

6.Δίνε κίνητρα στον εαυτό σου. Παραδείγματα κινήτρων: Στην εκατοστή μαλακία που θα διαβάσω πάω για τσιγάρο ή όταν καταλάβω αν υπάρχει κάποιο νόημα σ αυτή την παράγραφο θα φάω το cheesecake ή όταν βγάλω την ύλη θα κάνω μπάνιο.

 

5555

Το ξέρεις ότι το θέλεις. Όχι απλά το θέλεις. Το ΑΞΙΖΕΙΣ!

7.Κανόνισε να γράφεις με άτομα που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

α)ειδικοί στο να στέλνουν μηνύματα έξω σε κάποιον που έχει το βιβλίο

β)ειδικοί στο να περνάν την πρόχειρη κόλλα κάτω απ τα έδρανα

γ)ειδικοί στο ν ανοίγουν κουβέντα με τον επιτηρητή αν συνδυάζουν και τα τρία παραπάνω είσαι απλά περασμένος

8.Σταμάτα να σαι ψωροπερήφανος. Μετά τις απαντήσεις σου γράψε ευδιακρίτως : Είναι το τελευταίο μου μάθημα. Οι πιθανότητες να το ψάξει και να δει ότι για την ακρίβεια είναι ένα ανάμεσα στα τελευταία 28 μαθήματα σου κρίνονται μάλλον μικρές.

Ελπίζουμε οι προτάσεις να σας βοηθήσουν με την εξεταστική σας. Τυχόν δικές σας προτάσεις θα εκτιμηθούν δεόντως γιατί κι εγώ γράφω και θα γράφω για καιρό ακόμη...

*της Αντιγόνης Τσαχιριδου από τις  Άθλιες Κόρες ( http://athlieskores.blogspot.gr/)

 

Leave a reply