Δεκτά κάνει ο Κατρούγκαλος τα αιτήματα των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό

Δεκτά φαίνεται να κάνει τα αιτήματα των δικηγόρων ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος όπως προκύπτει από την συνέντευξη Τύπου που παραχωρει για το νέο ασφαλιστικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα αποδεχθεί όλες τις προτάσεις των δικηγόρων για το νέο ασφαλιστικό και τις περιμένει να του υποβληθούν και γραπτώς. Όλα αυτά όπως διευκρίνησε στο πλαίσιο της ισονομίας.

Χθες το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επισήμανε σε ομόφωνη ανακοίνωσή του ότι αυτό (νομοσχέδιο) «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Μάλιστα τόνισαν ότι εμμένουν στη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού τους φορέα (ΕΤΑΑ). Ακόμη στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει ότι η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, συνεχίζει ο ΔΣΑ, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες - συνεχώς αυξανόμενες - ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

 Πηγή : newsit

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply