Έντονες προετοιμασίες για το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων για το δημοψήφισμα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει τεθεί σύσσωμος ο δικηγορικός και δικαστικός κλάδος για το επικείμενο δημοψήφισμα που, αφότου πάρει την έγκριση της Βουλής κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας απόψε το βράδυ, θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5 Ιουλίου. 

Είναι βλέπετε το διαδικαστικό κομμάτι που έχει χτυπήσει τον συναγερμό στο Υπουργείο Εσωτερικών, τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς πρέπει άμεσα να διοριστούν οι δικαστικοί υπάλληλοι που θα εκτελέσουν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου την επόμενη Κυριακή.  Ασφαλώς οι άδειες των υπαλλήλων που εργάζονται στις ως άνω υπηρεσίες ανακαλούνται .

Στο μεν Υπουργείο, επικράτησε αναβρασμός εφόσον, η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ούσα παντελώς άγνωστη στους υπαλλήλους, κατέστησε άκαρπη την προσπάθειά τους για ερμηνεία των σχετικών συνταγματικών διατάξεων. Πάντως, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος,   η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Από την άλλη, φωτιά έχουν πάρει και τα τηλέφωνα του προέδρου του Αρείου Πάγου Νίκου Κουτρουμάνου, της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτσαμάνη, αλλά και των μελών του Α΄ Τμήματος του Α.Π. (ως το πλέον αρμόδιο για τη διενέργεια των εκλογών), προκειμένου να επιτευχθεί ο άμεσος διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων.

«Τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών όσο και όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, θα καταθέσουν αύριο το πρωί τους καταλόγους στον Άρειο Πάγο με τα ονόματα των δικηγόρων για να γίνει ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Ναούμης, διευθυντής του ΔΣΑ. Πρότεινε μάλιστα οι επιδόσεις των διορισμών να γίνουν ηλεκτρονικά στα προσωπικά email των δικηγόρων,  προς οικονομία χρόνου και διευκόλυνση της όλης χρονοβόρας διαδικασίας. Ακόμα δεν φαίνεται ξεκάθαρο πότε θα γίνουν οι διορισμοί, αν θα γίνουν κληρώσεις εκ νέου, αν και πότε θα γίνουν αιτήσεις.

Άξιον να σημειωθεί πως, παρά το χρέος προς τους Ευρωπαίους δανειστές μας και την όλη κρίσιμη και κατεπείγουσα οικονομική κατάσταση της χώρας,  το κόστος του δημοψηφίσματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 60 εκατομμύρια ευρώ, ένα υπέρογκο ποσό το οποίο μοιάζει μάλλον ευτελές για μια Ελλάδα που βρίθει από οικονομικούς πόρους και κεφάλαια. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αποψινή ψηφοφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου, που θα αποφανθεί για το αν τελικά θα οδηγηθούμε στις κάλπες.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.

Leave a reply