Προκήρυξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για την Ενέργεια από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

Προκηρύχθηκε ο επόμενος κύκλος σπουδών (2016-2017) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία, του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πρόκειται για το πρώτο διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη αφιερωμένο στη στρατηγική, το δίκαιο και τα οικονομικά της ενέργειας. Απευθύνεται σε αποφοίτους οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ισχυρά εφόδια για απασχόληση στον κλάδο της ενέργειας, των δικτύων και υποδομών, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας, σε ελληνικές και διεθνείς ενεργειακές επιχειρήσεις, σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τη δημόσια διοίκηση, τις ρυθμιστικές αρχές, τα μέσα ενημέρωσης, ινστιτούτα ανάλυσης και δεξαμενές σκέψης, εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, δικηγορικές εταιρείες, το διπλωματικό σώμα κλπ. Απευθύνεται επίσης σε νομικούς, οι οποίοι εργάζονται ήδη και ζητούν να εμβαθύνουν περισσότερο ή δικηγόρους που επιθυμούν να εισέλθουν τώρα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της Ενέργειας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες και κοινές δράσεις με κορυφαία πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Μεταπτυχιακό είναι προσαρμοσμένο στα αιτήματα και τις προσδοκίες της αγοράς και στενά συνδεδεμένο με το ενεργειακό και βιομηχανικό επιχειρείν.

Όπως κάθε χρόνο, προβλέπεται η χορήγηση σημαντικού αριθμού υποτροφιών, με την ευγενική υποστήριξη ηγετικών επιχειρήσεων και φορέων (ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Ευγενίδειο  Ίδρυμα κλπ. - βλ. ιστοσελίδα του προγράμματος).

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές σε ειδικό έντυπο το οποίο διατίθεται από τη Γραμματεία του Τμήματος (210 4142394, -2731, -2196) ή στον διαδικτυακό τόπο του Μεταπτυχιακού: www.des.unipi.gr/metaptichiako-stin-energia/

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply