Συμβουλές για το πως να διαχειριστείτε το χρόνο σας στην εξ αποστάσεως εργασία σας

  • Διατηρήστε οργανωμένο το εργασιακό σας περιβάλλον

Ρυθμίστε έναν χώρο εργασίας ή ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείτε μόνο για εργασία. Μην αρκεστείτε μόνο στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιείστε χαρτί, μολύβι και άλλα "παραδοσιακά" εργαλεία.

  • Να είστε ευέλικτοι με το πρόγραμμά σας

Ως απομακρυσμένος εργαζόμενος, πιθανότατα δεν θα ελέγχετε τι συμβαίνει εκτός των ωρών εργασίας.  Το να έχετε ένα ευέλικτο σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την ημέρα σας, ακόμα και με τις εκπλήξεις της ζωής.

  • Οργανώστε τα Εισερχόμενά σας με κατηγοροποιημένα email

Όταν εργάζεστε από απόσταση, είναι εύκολο να ξεχάσετε σημαντικά μηνύματα. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε μια υπόθεση και λάβετε ένα επείγον μήνυμα από έναν πελάτη, μπορεί να μην το παρατηρήσετε αμέσως. Μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά όταν επιστρέψετε στον υπολογιστή σας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ρυθμίσετε ένα φίλτρο email.

  • Μην ξεχνάτε να κάνετε διαλείμματα

Οι  εργαζόμενοι εξ αποστάσεως συχνά παραπονιούνται ότι δεν έχουν ποτέ αρκετά διαλείμματα και εκφράζουν την απογοήτευσή τους που περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά σε υπολογιστές. Και είναι αλήθεια - η πολύωρη εργασία μπορεί να σας καταπονήσει. Ωστόσο, τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά σας. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που κάνουν μικρά διαλείμματα ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, περίπου 15 με 30 λεπτά.

  • Διαχειριστείτε τις ευθύνες σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι αγχωτική. Εξάλλου, είστε υπεύθυνοι για το χειρισμό πολλών διαφορετικών ευθυνών ταυτόχρονα. Αντιπερισπασμοί όπως το πλύσιμο ρούχων ή το ψυγείο συνήθως σας περιβάλλουν ή το πότισμα φυτών (ίσως συμβαίνει μόνο εμένα;). Γι' αυτό είναι απαραίτητο να διαχειρίζεστε τα ενεργειακά σας επίπεδα. Προσπαθήστε να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες εργασίες.

  • Ζητείστε βοήθεια από άλλους

Το να είσαι απομακρυσμένος εργαζόμενος σημαίνει ότι έχεις λιγότερους πόρους στη διάθεσή σου. Έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να ολοκληρώσετε σύνθετες εργασίες μόνοι σας. Ευτυχώς, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από άλλους ή μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν συνάδελφο ή μέλος της ομάδας για να διορθώσετε τη δουλειά σας