Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο ΚΠολΔ

Όπως φαίνεται, και στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με του εταίρους, πρόκειται να δούμε το νέο σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Με την υπ'αριθμ. 38881/2015 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης , αποφασίσθηκε η συγκρότηση της επιτροπής για την σύνταξη του νέου ΚΠολΔ που θα αποτελείται από εννέα άτομα, και δε από έναν αεροπαγίτη, έναν εφέτη, δύο καθηγητές πανεπιστημίου και τέσσερις δικηγόρους, 2 εκ των οποίων πρόεδροι Συλλόγων. Η εκπροσώπηση από συλλόγους της επαρχίας ( πέρα από την Πρόεδρο του ΔΣ Ιωαννίνων) φαίνεται μικρή, ωστόσο αναμένεται οι λοιποί Σύλλογοι να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του σχεδίου.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως και αυτός ο ΚΠολΔ θα εστιάσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας, ωστόσο είναι λογικό να ελπίζουμε πως θα ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των δικηγόρων, όπως εκφράστηκαν από τις αποχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου.

Η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply