17 πράγματα που σκέφτεσαι ή κάνεις ως δικηγόρος την περίοδο των γιορτών και (δεν) ντρέπεσαι γι’ αυτά

 1. Συζήτηση με τον εργοδότη: Α, τι ώραια που θα πάτε 15 μέρες Λονδίνο για διακοπές κύριε Τάδε μου! (χώσιμο μέχρι Παραμονή Χριστουγέννων 11 το βράδυ)

 2. -Και λήγει η προθεσμία 3 Γενάρη; Κανένα πρόβλημα! (εγώ θα κάνω ποδαρικό στο γραφείο)

 3. -Καλά πού είσαι, δε θα έρθεις να στολίσουμε το δέντρο; -Τώρα τελειώνω μια προσφυγή κι έρχομαι!

 4. Τι εννοείς δεν ήθελες για τη γιορτή την καινούργια έκδοση του ΚΠολΔ Χριστινάκι μου και ήθελες εκείνο το σετ με τις σκιές; (είσαι πεζή-κι εγώ μόλις τον πέρασα στα έξοδα γραφείου)

 5. Τι εννοείς δε σου χρειάζεται γιατί δεν είσαι δικηγόρος; (δικαιολογίες)

 6. Αχ τέλειο αυτό το καινούργιο ημερολόγιο του 2017 με τα γατάκια! Να το πάρω για να σημειώνω τις αναβολές!

 7. Εισφορές 2016!!!!!!!!!

 8. Το εισόδημα από κάλαντα πώς και δεν το έχουν φορολογήσει ακόμα;

 9. Τα ξωτικά ΔΕ φυλακίζονται (πραγματικό απόφθεγμα κρατουμένου)

 10. Να κάνω αίτηση αντικατάστασης να κάνει ο πελάτης γιορτές με την οικογένεια ή θα μου απορριφθεί και θα με καταραστεί χριστουγεννιάτικα για τα λεφτά που πλήρωσε;

 11. -Θα έρθεις καθόλου χωριό (οι παιδικοί σου φίλοι)-Μπαα μόνο τις αργίες θα είναι κλειστό το γραφείο...

 12. Καλημέρα κυρία Τάδε μου, ήμουν εδώ στη γειτονιά και είπα να περάσω να σας φέρω λίγα μελομακάρονα έτσι, για τα χρόνια πολλά! (μόλις με ξεχρέωσε σε μελομακάρονα για το εξώδικο)

 13. Σε τυπική κουβέντα με συναδέλφους σε συνέδριο: - Ε ναι, Αράχωβα θα πάω κι εγώ ένα τριημεράκι μωρέ, κλείσαμε σε ένα σαλέ, θα κάνουμε σκι, όπως κάθε χρόνο άλλωστε (στο τηλέφωνο: ναι, έλα γιαγιούλα μου, ναι μην γκρινιάζεις, θα έρθω Μαλεσίνα..Τι; Μου πήρες ηλεκτρική κουβέρτα και καινούργιες πιτζαμούλες; Τρέχωωω)

 14. Εκείνο το μπορντώ ξώπλατο βελούδινο φορεματάκι που έβαλα στην αλλαγή του χρόνου είναι άραγε τόσο κακό για Ευελπίδων;

 15. Ν’ αγοράσω το βιβλίο για το φόρο εισοδήματος ή τις γόβες για το Ρεβεγιόν;

 16. Όταν είσαι 5 ετών και κάποιος μυστηριώδης κύριος κατεβαίνει από την καμινάδα ψιλογκρεμίζοντας την για να μπει στο σπίτι σου είναι ο Αϊ Βασίλης. Όταν είσαι 25 και δικηγόρος είναι φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα κλοπής (και καλείς το 100)

 17. Από το νέο έτος δε θα βρίζομαι τόσο πολύ στις δημόσιες υπηρεσίες, θα είμαι πιο υπομονετικός με τους πελάτες μου, δε θα δέχομαι γλυκά-κρασιά-κεφαλογραβιέρα και παξιμάδια ως αμοιβή για τις νομικές μου υπηρεσίες. (Ακούω τα γέλια του Σπύρου από την Κέρκυρα).

Στους φίλους και συναδέλφους που μου πρόσφεραν υλικό γι’ αυτό το άρθρο. Καλές Γιορτές!