Ατέρμονα τα πυρά εντός της Βουλής.... Άπαντες VS Ζωής...

Με «βαριές» εκφράσεις και κλίμα που προμηνύει εκρήξεις διεξήχθη η συνεδρίαση της Βουλής στις 30 Μαρτίου, με το αποκορύφωμα της πολιτικής αντιπαράθεσης να σημειώνεται έπειτα από απόφαση της προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, να δώσει το λόγο στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όλα ξεκίνησαν μετά την αναφορά του Σαμαρά για «λαμπρό αριστερό ήθος του κ. Κατρούγκαλου που ζητούσε 12% προμήθεια για τις προσλήψεις στο δημόσιο», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρωτολογία του, δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαι της ευθείας της αντρικής σχολής». Άμεσα προκλήθηκαν αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για σεξιστικά σχόλια. Παράλληλα, δε δίστασε να καταδείξει πως ο εκνευρισμός του κ. Σαμαρά οφείλεται «προφανώς στην δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ», μια φράση που έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που σηκώθηκε ευθύς από τη θέση του και προειδοποίησε που δεν πρόκειται να ξαναδεχθεί τέτοια συμπεριφορά. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της προέδρου, η οποία έφτασε στο ζενίθ όταν η τελευταία αποφάσισε να δώσει το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο. Η επιλογή της λοιπόν αυτή στάθηκε η αφορμή για να προκληθεί ένταση στη Βουλή, με πολλούς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και «πρωτομάστορα» τον Άδωνι Γεωργιάδη, να αντιδρούν σφοδρά. Επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως εξαπέλυσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν πήρε το λόγο πριν τη δευτερολογία του, ενώ το παράδειγμά του μιμήθηκε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Από την πλευρά της πάντως, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφασή της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον Γιώργο Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο Α. Σαμαράς. Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που τόνισε ότι θα αποχωρήσει, ενώ, την ίδια στιγμή έκλεισαν τα μικρόφωνα στη Βουλή με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματικός χαμός. Πάντως η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε τελικά από την Ολομέλεια και ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε σχετικά με τα όσα έθιξε ο κ. Σαμαράς και οι υπόλοιποι.

Ο  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του, κατά την τριτολογία του στη Βουλή όπου αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, υπεραμύνθηκε της Ζωής Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μία άστοχη ενέργεια.

Για άλλη μια φορά, οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν έλειψαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ένταση να κλιμακώνεται ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τους προέδρους των λοιπών κομματικών ομάδων, και τις αιχμηρές εκφράσεις να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις που μετατρέπουν τη Βουλή σε «πεδίο μάχης». Ποιος άραγε θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα; ‘Η μήπως όλοι προσπαθούν να τα ξεσηκώσουν;

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.