Οι αγαπημένες μας σειρές των '90ς!! part 1

Θυμάστε καθόλου την εποχή που το σοκολατένιο γάλα ήταν πρωτοπορία, το σήμα των τηλεοράσεων ήταν ακόμα με ζάρες και το Star/Antenna έπαιζαν μόνο για εμάς τα Σαββατοκύριακα; Τα αγαπήσαμε σαν παιδιά, τα αγαπάμε και σαν μεγάλοι(εντάξει όχι και τόσο μεγάλοι). Ας εκμεταλλευτώ λίγο την νοσταλγία σας (και τη δική μου) εκείνων των χρόνων και ας ρίξουμε μια ματιά στα παιδικά που βλέπαμε τότε.

1. Batman: The Animated Series (1992-1995). Τα λόγια περιττά. Κάθε φορά που έβλεπα το σήμα της Warner με έπιανε απίστευτος ενθουσιασμός. Από ένα σημείο και μετά ήταν απλά αντανακλαστικό και όποτε έβλεπα σήμα της Warner τρελαινόμουν, ακόμα και αν ήξερα ότι δεν ήταν Batman. Μου αρκούσε αυτό το μικρό σφηνάκι του σήματος για να με κάνει να πετάξω από τη χαρά μου. Η σειρά ήταν επαναστατική χαρακτηρίζεται η καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών καθώς εισήγαγε όλη την αισθητική των κόμιξ, η οποία αντιγράφεται μέχρι και σήμερα.

2. Sailor Moon (1995-2000). Φεγγάρι, αγόρι με τη μάσκα και γάτες. Ένα λίγο μελαγχολικό anime στην εποχή των ομάδων καταπολέμησης του εγκλήματος και της μεταμόρφωσης(γκουχου γκουχου Power Rangers).

3. Inspector Gadget (1983-1986). Εμπρός καλάα μου ...... . Αγαπημένος μου χαρακτήρας, ποιος άλλος, η γάτα του MAD.

4.Thundercats(1985-1989). Thunder, thunder, thundercats..hooooo!!!!! Δεν ήταν η αγαπημένη μου μπορώ να πω αλλά εκείνη μετα περισσότερα catchphrases.

5. Transformers: Beast Wars (1996-1999). Δεν ξέρω τι έχει γίνει με τα σημερινά Transformers όμως δεν θα προτιμούσα αυτή τη σειρά anyday. Τα γραφικά σήμερα μοιάζουν με ένα κακό παιχνίδι, ωστόσο για την εποχή του ήταν εξαιρετικά πρωτοποριακό.

6. Catdog(1998-2005) Συνήθως τα απογεύματα στην ET1, ο σκύλος βασάνιζε το γάτο, όχι γιατί έκανε κάτι πραγματικά, αλλά γιατί ο γάτος ήταν λίγο στριμμένος (περίεργο).

7. Darkwing Duck (1991-1995) .Είμαι ο τρόμος στις καρδιές των εγκληματιών. Λιγότερο γνωστό, αλλά καλοδουλεμένο για την εποχή του. Έμοιαζε πως ο Σκρουτζ έβγαινε έξω και πολεμούσε το έγκλημα, αλλά απότι φαίνεται έκανα λάθος τότε.

8. Dexter's Laboratory (1996-2003). Ποιός δεν θα ήθελε να είχε το εργαστήριο του Dexter;;;;;;

http://www.youtube.com/watch?v=0POXZUEII6U

9. Gargolyes(1994-1996). Το show ήταν τόσο καλό που η Παναγία των Παρισίων του Disney αποφάσισε ότι "Ναι ναι, θα βάλουμε και τέτοια στην ταινία μας. Δεν έχουν καμία σχέση με το Κουασιμόδο; Δεν πειράζει!!!!!!!". Δεν είμαι σίγουρος αν το θυμάστε πολύ, οι πρωταγωνιστές μας είναι αγάλματα που με την ανατολή του ηλίου γίνονται πέτρα, και με την νύχτα ζωντανεύουν. Πολύ κατάλληλο για να μην τρομάζεις μικρά παιδάκια 😛

10. Xmen/Spiderman (1992-1997) και (1994-1998). Ήταν απλά η χρυσή εποχή των καρτούν ( έτσι τα λέγαμε τότε), και εκείνες  οι σειρές έδωσε στη γενιά του '90 (μετά τη Ζήνα και τον Ηρακλή) αυτό που όλοι ήθελαν: crossovers.

11. Skeleton Warriors (1993-1994). Ήταν ένα καρτούν που με τρόμαξε. Φαίνεται πως και τους υπόλοιπους αφού κράτησε μόνο μια season.

12. Μπανάνες με Πιτζάμες (1992-2001). Ναι 6 season, 9 χρόνια. Ναι. Ναι. Δεν θυμάμαι πολύ τι γινόταν πέρα από τότε που ξυπνούσαν.

http://www.youtube.com/watch?v=Z2-6GdKnzDs

13. Pinky and the Brain (1995) . Ο Τζο από Λούκι Λούκ σε version ποντικιού και ο Άβερελ αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο καρτούν που μας προσέφερε Dolby Surround και είναι ένα από τα πλέον υποτιμημένα στην Ελλάδα. Βλέπουμε την περίεργη ιστορία των δύο ποντικιών που έχουν ένα πολύ περίεργο σκοπό : να κατακτήσουν το κόσμο.

14. Dinosaucers (1987). Καθόλου πρωτότυπο, ακόμα και για την εποχή του, και φαινόταν ξεκάθαρα πως μέχρι και το τελευταίο Jurrasic Park υπήρχε μια μανία με τους δεινόσαυρους. Δεν έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία, ωστόσο στην Ελλάδα αφού το αγόρασαν, έπρεπε να το παίξουν !! Αν ο Michael Bay αγγίξει αυτή τη σειρά όπως τα Transformers ή τα Χελωνονιτζάκια, thats it, Iam out !

Bonus: Pokemon (1996-σήμερα).

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply