Το επίδομα των 600 ευρώ για ελ.επαγγελματίες, δεν είναι επίδομα είναι κουπόνια για τηλεκατάρτιση

Για κάποιο λόγο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα δοθεί "επίδομα" 600 ευρώ προς τους ελέυθερους επαγγελματίες για τηλεκατάρτιση. Αυτό δεν είναι επίδομα, δεν είναι χρήματα, είναι μια δωροκάρτα πραγματικά, η οποιά σε καμία περιπτωση δεν καλύπτει ούτε καν ανακουφίζει τα τρέχοντα έξοδα.

Οι δικηγόροι συγκεκριμένα, δεν μπορούν να πάνε στο δικαστήριο επειδή έχουν κλείσει (ορθώς κατά την γνώμη μας), δεν μπορούν να πάνε στο Κτηματολόγιο επειδή έχει κλείσει (ορθώς κατά την γνώμη μας), και γενικώς δεν μπορούν να διάγουν καμία διαδικαστική πράξη. Δεν είναι ότι έχουν επιλογή με κάποιο τρόπο να εργασθούν πραγματικά, ωστόσο η πληγή στα άμεσα εισοδήματα τους είναι άμεσα και πραγματικά.  Η δικηγορία δεν ασκείται από την καρέκλα μας. Δεν ευθύνονται οι δικηγόροι που δεν μπορούν να εργασθούν πραγματικά, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι από τις πλέον πληττόμενες ομάδες επαγγελματιών. Πως θα συμβάλλει η λεγόμενη τηλεκατάρτιση όταν όλες οι υπηρεσίες και τα δικαστήρια είναι κλειστά; Σε τι συνίσταται τελικά η σκοπιμότητα τηλεκατάρτισης; Σε τι υστερούνται οι δικηγόροι που μπορεί να αναπληρώσει την πλήρη αδυναμία τους να εργασθούν;

Το βοήθημα, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ και η παράταση του δικαστικού έτους είναι μη σοβαρά μέτρα, αφού οι δικηγόροι βρίσκονται ενώπιον μηδενικής εργασιακής ύλης.

Τα λεγόμενα "600 ευρώ του επιδόματος" δεν είναι χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούνγια την πληρωμή οφειλών, για πάγια έξοδα, ή στο σούπερ μάρκετ (που καλύτερα να είχαν δοθεί κουπόνια για το σούπερ μάρκετ), αλλά μια άυλη υπόσχεση, κενή περιεχομένου, και είναι η απόλυτη ντροπή του Κράτους απέναντι στην κλάδο μας.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply