Τα 10 πιο δημοφιλή Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Ιατρικό Δίκαιο ανά τον κόσμο

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και αυτός των οι συναφών βιομηχανιών είναι τεράστιοι: σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον δύο τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο για την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. Το τεράστιο μέγεθος του τομέα σημαίνει ότι διέπεται από ένα περίπλοκο σύνολο νόμων, προστατεύοντας τους ασθενείς, τους γιατρούς, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ιατρικές συσκευές και πολλά άλλα . Το πεδίο εφαρμογής σημαίνει επίσης ότι τα μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα του δικαίου της υγείας και του ιατρικού δικαίου μπορούν να καλύψουν μια τεράστια ποικιλία θεμάτων, από τις συμβάσεις έως τη βιοηθική. Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων αυτών στον δίκαιο για την υγεία μπορούν να ακολουθήσουν μια ποικιλία διαφορετικών σταδιοδρομιών, σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, εταιρείες ιατρικής ασφάλισης, κατασκευαστές ιατρικών συσκευών και πολλά άλλα αντικείμενα.

 

Τα 10 πιο δημοφιλή πανεπιστήμια ανά τον κόσμο για να σπουδάσει κάποιος Ιατρικό Δίκαιο λοιπόν είναι τα εξής:

 

Georgetown University Law Center (GULC) - Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια

Λαμβάνοντας μια σαφώς διεθνή προοπτική σε θέματα υγείας, η Georgetown προσφέρει δύο εξειδικευμένα LL.Ms στον τομέα: το Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Νομοθεσία Υγείας & τους Διεθνείς Θεσμούς,  καθώς και ένα μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Υγεία. Φιλοξενώντας το Ινστιτούτο O'Neill για το Εθνικό και Παγκόσμιο Δίκαιο για την Υγεία, η Georgetown παράγει μια σειρά από εντυπωσιακές έρευνες στον τομέα. Η σχολή αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα στην US News and World Report’s Best Law Schools for Health Care Law Rankings.

 

University of Manchester - School of Law - Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Με το Κέντρο Κοινωνικής Δεοντολογίας και Πολιτικής της Σχολής, το Μάντσεστερ έχει τοποθετηθεί ως ηγέτης της σκέψης στον χώρο της ηθικής της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η γνώση και η προοπτική έχει προφανώς ενσωματωθεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Μάντσεστερ για την Ιατρική Περίθαλψη και το Δίκαιό της και , που καλύπτει θέματα αιχμής στη Bιοηθική, το Παγκόσμιο Δίκαιο της Υγείας και τη Γενετική, μεταξύ άλλων.

 

Loyola University Chicago School of Law - Σικάγο, Ιλινόις

Συνήθως τοποθετείται στις κορυφαίες 10 από τις καλύτερες νομικές σχολές για την υγειονομική περίθαλψη στην κατάταξη από τη US News. Φιλοξενώντας το Beazley Institute for Health Law and Policy, το Loyola University of Chicago ιδρύθηκε ως ισχυρή σχολή στον τομέα. Οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Υγείας, το οποίο προσφέρει μια προαιρετική προσέγγιση στη Συμμόρφωση και μπορεί να ολοκληρωθεί είτε στην πανεπιστημιούπολη είτε ηλεκτρονικά.

 

University of Houston Law Center (UHLC) - Χιούστον, Τέξας

Ιδρυμένο το 1978, το Ινστιτούτο Νομοθεσίας & Πολιτικής της Υγείας του UH Laws διοργανώνει εργαστήρια και παράγει σχετική έρευνα. Οι σπουδαστές στο μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Υγείας της σχολής μπορούν να επιδιώξουν ποικίλες σχετικές σειρές μαθημάτων, όπως η "Βιοτεχνολογία και το Δίκαιο", η "Προστασία προσωπικών δεδομένων" και η "Γενετική και το Δίκαιο", μεταξύ άλλων. Η σχολή κατατάσσεται επί του παρόντος στο νούμερο τρία στις Βρυξέλλες.

 

University of Toronto (UofT) - Faculty of Law - Τορόντο του Καναδά

Στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το LL.M. επικεντρώνεται στο δίκαιο της Υγείας, τη δεοντολογία και την πολιτική, τα οποία αντιμετωπίζονται με ευρύτερη προοπτική, με μαθήματα όπως «Τα ανθρώπινα δικαιώματα ως παγκόσμια δικαιοσύνη» και «Η ψυχική υγεία και ο νόμος». Το πρόγραμμα του Διεθνούς Δικαίου για την αναπαραγωγή και τη σεξουαλική υγεία εξετάζει πώς οι νόμοι σε όλο τον κόσμο επηρεάζουν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των ατόμων.

 

Saint Louis University (SLU) School of Law - Σεντ Λούις, Μιζούρι

Η Νομική Σχολή του SLU, η οποία δημοσιεύει το Journal of Health Law & Policy  του Πανεπιστημίου του Saint Louis και φιλοξενεί το Κέντρο για τις Νομοθετικές Μελέτες του Κέντρου Υγείας, κατατάσσεται κατά κανόνα σε υψηλά επίπεδα ως προς το Δίκαιο της Υγείας σε διάφορες ειδικότητες. Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού της στο δίκαιο της Υγείας έχουν ακολουθήσει σταδιοδρομία στα συστήματα υγείας της Baylor, τα συστήματα υγείας Genesis και στα κέντρα για υπηρεσίες Medicaid & Medicare, μεταξύ άλλων εργοδοτών.

 

University of Maryland - Francis King Carey School of Law - Σχολή Νόμου του Francis King Carey - Βαλτιμόρη, Μέριλαντ

H σχολή έχει ανοίξει ερευνητικές θέσεις σε διάφορα θέματα υγείας, με ερευνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Νομικής και Υγείας, της Υγείας και της Εσωτερικής Ασφάλειας και της Δημόσιας Υγείας. Η Carey School of Law κατατάσσεται επί του παρόντος στη δεύτερη θέση στις  US News’ Best Law Schools for Health Care Law και προσφέρει ένα μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στο δίκαιο της υγείας.

 

Georgia State University - College of Law - Ατλάντα, Γεωργία

Στο μεταπτυχιακό του Georgia State οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για το Δίκαιο της Υγείας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ειδικότητες: το Κλινικό Δίκαιο ή το Δίκαιο της Υγείας. Η σχολή διαθέτει επίσης σημαντικό ερευνητικό έργο στον τομέα της νομοθεσίας για την υγεία μέσω του Κέντρου Δικαίου, της Υγείας & της Κοινωνίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2004.

 

University of Edinburgh - School of Law - Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το LL.M. στο Ιατρικό Δίκαιο και τη Δεοντολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο Ιατρικό Δίκαιο, τη Νομολογία και την Ηθική. Η Σχολή της Νομικής δημοσιεύει μια υγιή έρευνα σε αυτούς τους τομείς.

 

King's College London (KCL) - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και η σχολή δεν προσφέρει μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της υγείας, προσφέρει ένα μάστερ στο Ιατρικό Δίκαιο για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. To KCL φιλοξενεί επίσης το Κέντρο Ιατρικού Δικαίου και Δεοντολογίας.

Νάντια Μορφωνιού

Aut viam inveniam aut faciam. Περίεργη από τη φύση μου, απόφοιτος Νομικής κατά λάθος. Ή σωστό;

Leave a reply